Pod - Chișinău

Important pentru locuitorii Capitalei: Podurile din oraș pe care ar trebui le evitați

332
(reînnoit 17:00 26.08.2018)
Primăria Chişinău aduce la cunoştinţa locuitorilor, dar şi conducătorilor de autovehicule, informaţii despre starea podurilor din municipiu.

CHIȘINĂU, 26 aug — Sputnik. În regiunea municipiului Chișinăului există 20 de poduri, majoritatea fiind în stare de degradare, într-o măsură mai mică sau mai mare.

Toate construcțiile vor avea nevoie de reparaţii pentru a evita tragedii, vorbind în contextul tragediei din Genova, Italia, care a marcat o lume întreagă.

Următoarele poduri supun unui risc sporit cetățenii:

Podul de pe strada Ismail — construit în anul 1968, acest pod rutier cu suprastructură pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat, se află în stare nesatisfăcătoare atât tehnic, cât şi estetic. Necesită expertiză amplă. Vizual sunt prezente următoare defecte: grinzi din beton degradate; piloni din beton degradaţi; hidroizolare degradată, iar termenul de exploatare a expirat; rosturi de dilataţie degradate.

Viaductul bulevardului Dacia (Botanica — Centru) — construite între anii 1983 — 1988, toate trei poduri rutiere necesită întreţinere de calitate şi reparaţii locale. Vizual sunt prezente următoare defecte și necesare lucrări de întreținere: reparaţii locale a rostul de dilataţie degradate; colmatarea fisurilor existente în asfalt; hidroizolare degradată.

Podurile de pe bulevardul Grigore Vieru (Zona Circul din Capitală) — construite în anul 1961, aceste două poduri rutiere necesită expertiză amplă. Vizual sunt prezente următoare defecte: un pilon din beton defect; hidroizolare degradată şi a expirat termenul de exploatare a acesteia (25 ani); rosturi de dilataţie degradate.

Podul de pe strada Mihai Viteazul — construit în anul 1967, acest pod rutier cu suprastructura pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat necesită expertiză amplă. Vizual sunt prezente următoare defecte: grinzile din beton necesită reparaţii specifice; piloni din beton degradaţi; hidroizolare degradată a expirat termenul de exploatare a acesteia (25 ani); rosturi de dilataţie degradate.

Podurile de pe strada Gradina Botanică și strada Lunca Bâcului — aceste 3 poduri rutiere cu suprastructura pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat se află în stare satisfăcătoare. Necesită întreţinere de calitate şi reparaţii locale. Vizual sunt prezente următoarele defecte și necesită lucrări de întreținere: hidroizolare degradată; rosturi de dilataţie degradate; colmatarea fisurilor existente în asfalt.

În prezent trei pasaje necesită expertiză amplă şi anume — podul de pe strada Ismail, podurile de pe bulevardul Grigore Vieru şi podul de pe strada Mihai Viteazul.

332
Tagurile:
reparatii, poduri, constructii, stare, Primaria Capitalei, Moldova, Chisinau
Tematic
Podul din Genova: Ceea ce nu a căzut, scârțâie și trosnește - lucrările au fost stopate
Moldovenii din Genova sunt îngroziți: Podul se clătina de câteva zile
Tragedia de la Genova: CEO-ul Morandi își cere scuze după colapsul viaductului
Genova: Încă o mașină găsită sub dărâmături - o familie cu un copil de 9 ani, morți
Grav: După viaductul de la Genova, alte două poduri se pot prăbuși
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

5
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...
Victorina Luca

Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

41
(reînnoit 14:58 29.11.2020)
Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă cu o serie de probleme. Cele mai importante sunt stereotipurile legate de această etnie, dar și discriminarea în societate.
Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

Romii rămân a fi una din categoriile cele mai expuse discriminării în Moldova. Indiferent că vorbim despre accesul la educație, la serviciile medicale sau angajarea în câmpul muncii, reprezentanții comunității rome se confruntă cu mari bariere.

Avocata Victorina Luca, membră a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării, susține că romii din Moldova se integrează cu greu în societate, aceasta însemnând și o discriminarea pe criteriul etnic - romii rămân a fi cea mai discriminate categorie de cetățeni.

"Nu există politici publice de integrare. Sunt o mulțime de stereotipuri în societate, barierele începând cu pregătirea de la grădiniță, școală. Integrarea în câmpul muncii la fel este foarte anevoioasă pentru romi", a declarat pentru Sputnik Victorina Luca.

Avocata afirmă că este nevoie de voință politică pentru a schimba atitudinea societății față de minorități. De exemplu, în țări ca Olanda, Norvegia, Suedia există o politică de integrare extraordinară a persoanelor de etnie romă. Aceștia sunt integrați în societate și chiar dezvoltă afaceri în diverse domenii.

În Republica Moldova nici autoritățile publice locale din majoritatea localităților din Moldova nu cunosc numărul romilor pe care îi au în comunitate. Oficial, în țară sunt doar nouă mii opt sute de romi, în timp ce cifra reală trece de aproximativ 240 de mii.

Cum explică avocata Victorina Luca această situație aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
discriminare, romi
Tematic
Necazul baronului Cerari: Romii pleacă din Moldova


Загрузка...