Cătușe

Detalii uluitoare în cazul perchezițiilor din această dimineață - Foto

1375
(reînnoit 14:41 20.08.2018)
Procurorii PCCOCS și ofițerii INI au stabilit că, în perioada 2016 - 2018, factorii de decizie ai mai multor societăți comerciale au creat o schemă de eschivare de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozitului pe venit în sumă de peste 8 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii de investigații ai INI  au desfășurat astăzi 14 percheziții în cadrul unei cauze de spălare de bani și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

Astfel, în cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, procurorii PCCOCS și ofițerii INI au stabilit că, în perioada 2016 — 2018, factorii de decizie ai mai multor societăți comerciale au creat o schemă de eschivare de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozitului pe venit în sumă de peste opt milioane de lei.

Potrivit circumstanțelor cazului, mai multe companii beneficiare, urmărind scopul eschivării de la plata impozitelor și obținerea banilor „cash" din activitatea desfășurată, se adresau la făptuitori, care dirijau activitatea a zeci de companii delicvente. Făptuitorii, perfectau facturi fiscale fictive în care indicau livrarea și comercializarea unor mărfuri care nu existau.

În schimbul acestor mărfuri inexistente, agentul economic beneficiar transfera bani pe contul întreprinderilor delicvente, care erau lichefiați (extrași) de către făptuitori și transmiși „cash" către beneficiari, cu reținerea unui anumit procent din tranzacție. 

Totodată, până la moment au fost reținute patru persoane care sunt bănuite de spălarea banilor în proporții deosebit de mari, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la cinci la zece ani sau cu amendă în mărime de până la 800 de mii de lei și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de până la cinci ani sau cu amendă în mărime de până la 40 de mii de lei.

 

1375
Tagurile:
PCCOCS, perchezitii, spălare de bani, dosar, Moldova
Tematic
Percheziții de amploare, marca PCCOCS: Iată pe cine i-au vizitat procurorii
Polițist

Poliția: Vom înlătura orcice pericole de destabilizare a situației

5
Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a susținut un briefing în care a vorbit despfre acțiunile de protest care sunt programate pentru ziua de mâine.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Marin Maxian a informat că mâine la Chișinău se vor desfășura două acțiuni de protest. În primul caz este vorba de manifestația producătorilor agricoli, care vor veni mâine cu tehnica agricolă în Capitală. Aceștia sunt nemulțumiți de felul în care Guvernul a gestionat criza provocată de seceta din acest an.

Șeful adjunct al IGP a atras atenția că oamenii legii nu vor admite acțiuni de instigare la violență, de subminare a integrității teritoriale a țării, încălcare a drepturilor și libertăților altor persoane.

„Acestea sunt condiții care înlătură caracterul pașnic și se sistează întrunirile. Întrunirile se desfășoară doar în mod pașnic, iar organizatorul este obligat să asigure respectarea legislației. Organizatorii au obligația să desemneze un coordonator al întrunirii care să coopereze cu reprezentanții organilor de drept, în vederea înlăturîrii oricăror pericole care să destabilizeze situația”, a declarat Marin Maxian.

Știrea este în curs de actualizare...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5


Загрузка...
Cetățenii români din Republica Moldova sunt chemați astăzi la urne în cadrul alegerilor parlamentare din România

Cetățenii români din Moldova, la urne: La secțiile de votare se stă la coadă

64
,
Cetățenii români din Republica Moldova participă astăzi la scrutinul pentru alegerea reprezentanților în Senat și Camera Deputaților de la București.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. În Republicii Moldova se votează pentru alegerea deputaților români în 30 de votare. 17 dintre acestea au fost deschise la Chișinău. 

În fața unor secții s-au format cozi. Oamenii așteaptă la rând pentru a-și da votul în favoarea formațiunii pe care o simpatizează. 

Cetățenii români din Republica Moldova sunt chemați astăzi la urne în cadrul alegerilor parlamentare din România
© Sputnik / Cătălina Cernei
În secțiile de votare se respectă măsurile de prevenire a COVID-19

Accesul în sediul secțiilor de votare se realizează cu respectarea strictă a măsurilor sanitar-epidemiologice în context pandemiei de COVID-19.

Cetățenii români din Republica Moldova sunt chemați astăzi la urne în cadrul alegerilor parlamentare din România
© Sputnik / Cătălina Cernei
Cetățenii români din Republica Moldova sunt chemați astăzi la urne în cadrul alegerilor parlamentare din România

Potrivit legislației române, alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate pot alege senatorii și deputații dintre candidații de pe circumscripția electorală pentru cetățenii din afara țării. Aceasta este reprezentată de patru deputați și doi senatori.

Parlamentul României este format din Camera Deputaților cu 329 de membri și Senat cu 136 de reprezentanți.

Mandatul este obținut pentru o durată de patru ani.

Documentele necesare pentru a putea vota

Dacă aveți domiciliul în străinătate, puteți vota la orice secție organizată în străinătate în baza următoarelor acte de identitate:

  • pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu, pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu, pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu

Dacă aveți reședința în străinătate, puteți vota la orice secție organizată în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:

  • cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar.

Ambasadorul României la Chișinău a dat asigurări că pentru secțiile din Republica Moldova au fost repartizate suficiente buletine și au fost create condițiile necesare ca toți alegătorii să-și poată exercita dreptul la vot. Alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate votează în cadrul alegerilor parlamentare pentru senatorii și deputații circumscripției electorale pentru cetățenii din afara țarii. Circumscripția electorală pentru cetățenii români din afara țării este reprezentată de 4 deputați și 2 senatori. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
România, Alegeri parlamentare
Tematic
Alegeri în România: Câte secții vor fi deschise în Moldova


Загрузка...