Ministrul Tudor Ulianovschi i-a primit pe reprezentanţii Congresului Mondial Evreiesc

Moldova își consolidează relațiile cu Congresul Mondial Evreiesc

75
(reînnoit 19:23 16.08.2018)
Ministrul de Externe a discutat cu vicepreşedintele Congresului Mondial Evreiesc despre cooperarea internaţională a Republicii Moldova, în particular în cadrul Alianţei Internaţionale a Memoriei Holocaustului (IHRA), relaţiile cu Congresului Mondial Evreiesc.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Realizarea Planului de acţiuni privind implementarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la acceptarea Raportului Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, în special vizând domeniile prioritare privind educaţia, cultivarea memoriei victimelor Holocaustului, combaterea antisemitismului, îmbunătăţirea legislaţiei naţionale în materie, au fost discutate de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Robert Singer, vicepreşedintele Congresului Mondial Evreiesc, aflat într-o vizită de lucru în ţara noastră. 

Potrivit unui comunicat al MAEIE, în cadrul discuţiei, interlocutorii au abordat unele aspecte ale cooperării internaţionale a Republicii Moldova, în particular în cadrul Alianţei Internaţionale a Memoriei Holocaustului (IHRA), relaţiile cu Congresului Mondial Evreiesc şi cu alte organizaţii relevante.

„Avem o cooperare foarte bună şi de durată cu Congresul şi suntem bucuroşi să vedem reprezentanţii acestuia în Republica Moldova şi să discutăm despre acţiunile pe care le desfăşurăm împreună pentru realizarea angajamentelor asumate de către autorităţile Republicii Moldova”, a declarat ministrul moldovean. 

Robert Singer a apreciat angajamentul autorităţilor moldoveneşti în edificarea unei societăţi în spiritul toleranţei, nediscriminării şi respectării drepturilor cetăţenilor de toate etniile şi a confirmat disponibilitatea Congresului Evreiesc Mondial de a susţine eforturile Republicii Moldova în implementarea agendei de reforme.   

În iulie 2016, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declaraţia de acceptare a Raportului final al Comisiei internaţionale pentru studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel, iar în ianuarie 2017 Guvernul a aprobat un Plan de acţiuni privind implementarea acesteia. Anual, pe 27 ianuarie, țara noastră marchează Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului.

Fondat în 1936 la Geneva, Congresul Mondial Evreiesc este o federaţie internaţională a comunităţilor şi organizaţiilor evreieşti, care îşi are sediul central la New York. Organizaţia este reprezentată în peste 100 de ţări, având un statut consultativ special pe lângă Consiliul Economic şi Social al Statelor Unite.

75
Tagurile:
Congresul Mondial Evreiesc, holocaust, Moldova
Tematic
Monument al victimelor Holocaustului, inaugurat la Tiraspol
Holocaustul, cea mai mare crimă din istorie
Guvernul s-a pronunțat în privința comemorării victimelor Holocaustului
Trecere pentru pietoni

Video revoltător: Un individ lovește un pieton și nici măcar nu se oprește după impact

109
(reînnoit 15:37 06.03.2021)
A lovit o femeie pe trecerea de pietoni și și-a continuat drumul liniștit. Este vorba despre șoferul unui Renault. Momentul a fost surprins de un martor ocular în sectorul Buiucani al Capitalei.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Din imaginile postate pe internet se vede că incidentul s-a produs pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei. Șoferul unui automobil Reanult a lovit o femeie, care traversa strada regulamentar. 

În urma impactului, conducătorul auto nici măcar nu s-a oprit să vadă în ce stare a lăsat femeie, ci și-a continuat drumul liniștit. Mai mulți trecători s-au apropiat de victimă și s-au oferit să o ajute. Poliția urmează să se sesizeze pe marginea acestui caz. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

109
Tagurile:
mașină, trecere pietonala, strada pietonală, pieton
Tematic
Un pieton a fost lovit mortal: Unde s-a produs tragicul accident
Foto - Un polițist de patrulare a lovit mortal un pieton și a fugit de la fața locului


Загрузка...
Zinaida Gribincea

Psiholog, despre cea mai mare frică a moldovenilor în pandemie

87
(reînnoit 13:59 06.03.2021)
Pandemia a lăsat o amprentă puternică asupra stării de spirit și sănătății moldovenilor. Frica de a se infecta de noul coronavirus îi domină pe oameni, iar printre cele mai mari temeri este și faptul că vor avea de suferit persoanele dragi.
Psiholog, despre cea mai mare frică a moldovenilor în pandemie

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinaida Gribincea a semnalat că în această perioadă de incertitudine, în interiorul oamenilor s-a instalat frica de a se îmbolnăvi sau de a-i infecta pe cei din jur. De fapt, sentimentul de frică este unul firesc, în cazul în care aceasta poate fi gestionată.

"De multe ori fricile pe care le experimentăm sunt iraționale și nu au un suport real. Frica exagerată trece în stare de panică și anxietate profundă", a subliniat psihologul.

Mai mult, Zinaida Gribincea spune că doar patru procente dintre fricile oamenilor sunt reale, restul – imaginare. Exercițiile de respirație, plimbările în aer liber, practicarea unui hobby sunt printre cele mai răspândite metode ce pot preveni și gestiona stările profunde de frică.

În cazul în care frica devine mult prea accentuată este recomandat de apelat după ajutorul unui specialist.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
pandemie, psiholog, frica
Tematic
Stresul – dușmanul nevăzut al zilelor noastre: Cum să-l depășim


Загрузка...