Arest

Bani obținuți prin șantaj: Iată ce grozăvii făcea o grupare criminală

146
(reînnoit 00:37 08.08.2018)
Membrii unei familii au fost amenințați că vor face publice mai multe filmulețe defăimătoare în care apar, dacă nu vor oferi 1000 de euro unui grup criminal.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Trei persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, sunt cercetate penal pentru șantaj. Suspecții ar fi cerut bani de la o familie pentru a nu răspândi imagini video cu caracter defăimător.

În luna iulie polițiștii și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat activitatea unor persoane care au amenințat o familie că vor face publice mai multe înregistrări video defăimătoare dacă nu li se va oferi 1 000 de euro.

În acest caz a fost pornită o cauza penală pentru șantaj. Oamenii legii au efectuat măsuri speciale de investigație şi acțiuni de urmărire penală pentru acumularea probelor care ar demonstra vinovăția persoanelor implicate în această infracțiune.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, a fost reținut în flagrant unul din autorii infracțiunii împreună cu un complice în timp ce primea o parte din suma de bani (10 000 lei).

Un suspect este plasat în arest pentru 30 de zile, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. Dacă li se vor demonstra vinovăția, ei riscă până la șapte ani de închisoare.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger".

146
Tagurile:
grozavii, obtinuti, bani
Tematic
Poliția a arestat un bărbat suspectat de șantaj


Загрузка...