Azil pentru câini

Simbol al speranței: O familie și-a găsit câinele dispărut în timpul incendiului

110
(reînnoit 11:28 01.08.2018)
O istorie emoționantă: în Grecia o familie și-a regăsit câinele, rămas viu, după ce dispăruse în timpul incendiului.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Un câine care s-a pierdut în timpul incendiilor din Grecia și-a regăsit stăpânii, comunică mass-media locale.

Stăpânii au reușit să-și găsească câinele datorită unei fotografii în care animalul stătea întins pe o piatră în mare, în zona stațiunii Mati. Această imagine a făcut înconjurul lumii și a devenit simbolul speranței în Grecia, unde incendiul a lăsat în urmă peste 80 de victime și circa 170 de răniți.

Stăpânul lui Chapy a trimis fotografii la redacție
© Photo : из архива Александра хозяина Чапи

Potrivit presei, în timpul incendiului câinele s-a speriat și s-a rupt din legătoare. După care, fugind de flăcări, a sărit în apă. Înotând până la o stâncă, a urcat pe ea și a așteptat să treacă urgia care se declanșase pe mal.

Fotografia cu acest câine a fost postată pe rețelele de socializare. Cei de la protecția animalelor și organizațiile de salvare au început să-i caute pe stăpâni. În curând, un grup din Grecia format din persoane care au grijă de animalele fără stăpân a fost anunțat că acel câine s-a întors acasă.

„Stăpânii l-au recunoscut! Îl cheamă Lua. Îl adoră! Ei nu știau ce să întreprindă în acel haos", au comentat activiștii pentru drepturile animalelor.

Stăpânii, împreună cu prietenul lor patruped, au fost evacuați, iar ulterior s-au reîntors la Atena.

110
Tagurile:
regasit, caine disparut, speranta, simbol, incendiu, Grecia

Interzis până la 1 august: Ce nu puteți face în această perioadă

263
(reînnoit 22:29 14.07.2020)
Comisia Națională de Sănătate Publică a prelungit perioada stării de urgență în sănătate publică. Vedeţi în ingograficul Sputnik ce nu aveţi voie să faceţi până pe 1 august.
Interzis  până la 1 august
© Sputnik / Moldova

Cel puțin până în 1 august, se interzice aflarea în locurile publice, păduri, parcuri, alei, plaje etc. în grupuri mai mari de trei persoane.

De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 63 de ani nu vor putea părăsi domiciliul fără o necesitate stringentă.

Rămân închise în continuare teatrele, cinematografele, sălile de concerte, dar și cluburile de noapte.

Este interzisă organizarea nunților cumetriilor și altor ceremonii, inclusiv în instituțiile cu statut privat.

Totodată, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis că se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului.
Întrunirile însă nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

De asemenea, se admite reluarea activităților sălilor de sport, bazine, săli de fitness cu vestiare, baie, piscine, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Pentru a evita sancțiunile, Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să se conformeze și să se informeze despre decizia CNSP.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

263
Tagurile:
COVID-19, 1 august, interzis
Tematic
O importantă țară europeană a interzis accesul pentru moldoveni: Alte 12 state sunt vizate


Загрузка...
Clădirea președinției

Consiliului Societății Civile, despre legile sociale elaborate de Guvern

30
Membrii Consiliului au venit de asemenea cu propuneri și recomandări de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Membrii Consiliului Societății Civile au salutat pachetul de legi sociale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, astfel că circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului, a informat președintele Igor Dodon după întâlnirea avută marți cu președinții comisiilor de profil din cadrul acestuia.

”De asemenea a fost apreciat noul sistem de recalculare a pensiilor, lansat în luna iulie curent”, a menționat șeful statului.

În cadrul întrevederii a fost menționată activitatea comisiilor Sănătate; Protecție socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului; Educație; Mass-media și comunicare; Relații interetnice din cadrul Consiliului, Acestea au venit cu propuneri și recomandări concrete de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

”Mi-am exprimat convingerea că dialogul dintre echipa prezidențială și societatea civilă este unul binevenit și trebuie continuat pentru a identifica cele mai optime soluții ce ar conduce la o mai bună funcționare a instituțiilor statului, sporirea calității vieții oamenilor și modernizarea țării”, a subliniat Dodon.

În cadrul întrevederii a avut loc de asemenea un schimb de opinii cu privire la situația curentă în domeniile social, economic, politic, al sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
societatea civila, Guvern, legi
Tematic
Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, promulgate de Igor Dodon - detalii


Загрузка...