guvern

Bacalaureat contra plată: Ministerul Educației a susținut proiectul dar cu unele rezerve

383
(reînnoit 18:12 25.07.2018)
Un proiect de lege care prevede modificarea Codului Educației a fost avizat pozitiv de Cabinetul de Miniștri. Documentul a fost elaborat de deputații din Grupul parlamentar Popular European.

CHIȘINĂU, 25 iulie – Sputnik. Examenul de bacalaureat va putea fi susținut repetat cu achitarea unei taxe, în caz de nepromovare a celei de-a doua sesiuni de examinare desfășurate după modelul stabilit de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Un proiect de lege în acest sens, care prevede modificarea Codului Educației, a fost avizat pozitiv de Cabinetul de Miniștri. Documentul a fost elaborat de deputații din Grupul parlamentar Popular European. 

Guvernul a avizat inițiativa legislativă, dar cu unele modificări. Autorii au propus ca taxa de examen să fie stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministrul de resort, Monica Babuc, a declarat că instituția pe care o conduce nu este în drept să stabilească taxe. Acest lucru îl poate face Guvernul. Astfel, potrivit documentului aprobat de Guvern, pentru participarea la a treia sesiune anuală de bacalaureat, candidatul va susține o taxă de examen, în mărimea stabilită de Executiv. 

Taxa va fi calculată în funcție de toate costurile aferente organizării examenului de bacalaureat. Aceasta va fi folosită pentru cheltuielile sesiunilor de susținere a examenelor de bacalaureat suplimentare.

Proiectul propune eliminarea restricției, astfel încât un elev să poată să se înscrie la examenul de bacalaureat de câte ori dorește, până când îl va promova, astfel încât notele de la fiecare probă de examen dă nu fie mai mici decât ”5”.

383
Tagurile:
examen contra plata, Monica Babuc, liceeni, bacalaureat, guvern
Tematic
Tehnici de pregătire a elevilor pentru a susține cu brio Bacalaureatul
Bacalaureatul-2018 a început: Iată cum s-a desfășurat primul examen
Examenele de Bacalaureat: Provocările sesiunii din anul 2018


Загрузка...