Monumentul ”Trenul Durerii”, imagine de arhivă

Când victimele represiunilor politice vor primi alocații majorate

112
(reînnoit 21:47 13.07.2018)
Parlamentul a decis de când vor fi acordate alocații majorate pentru victimele represiunilor politice din Moldova - detalii.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Începând cu 1 septembrie victimele represiunilor politice vor primi o alocație lunară de 500 de lei, mai mare cu 400 de lei ca până acum. Parlamentul a aprobat în lectură finală mai multe amendamente la Legea cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie.

”Victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 ar putea primi o alocație lunară de stat în valoare de 500 de lei, comparativ cu 100 de lei, în prezent. Totodată, persoanele care se încadrează în două sau mai multe categorii de beneficiari li se va stabili o singură alocaţie, la alegere”, informează Parlamentul printr-un comunicat.

Potrivit autorilor, modificările au fost efectuate cu scopul asigurării unei protecţii suplimentare a celor 8452 de victime reabilitate ale represiunilor politice, cuantumul alocației cărora nu a fost majorat din anul 2012.

Pentru implementarea modificărilor propuse în anul 2018 vor fi necesare mijloace financiare în sumă de 12,9 milioane de lei. Banii sunt prevăzuți în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul curent.

112
Tagurile:
victimele represiunilor politice, alocatii majorate, 1 septembrie 2018, E Lege, Parlament
Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
Tematic
Comemorarea victimelor deportărilor staliniste: Guvernul anunță programul manifestărilor
Guvernul a aprobat un pachet social special pentru victimele deportărilor staliniste
Compensații bănești pentru victimele represiunilor politice: Iată ce a decis Guvernul


Загрузка...