Vama

Iată cum sunt aduse mezelurile pe care le procurăm din magazine - Foto

1988
(reînnoit 19:15 13.07.2018)
Sute de kilograme cu mezeluri de contrabandă au fost descoperite de vameși.

CHIȘINĂU, 13 iulie — Sputnik. Doi șoferi ai unui autocar de pe ruta Moscova-Chișinău au încercat să aducă ilegal în țară 524 de kilograme de produse din carne de porc, de proveniență ucraineană, care ar putea fi contaminate cu virusul pestei porcine africane. 

Cazul a fost raportat de către vameșii din Otaci. Bunurile erau ascuse în spațiile destinate roții de rezervă și radiatorului de răcire. În cadrul controlului, inspectorii au mai depistat 103 kilograme de unt, 200 kilograme de zahăr și 30 kilograme de lapte praf de origine ucraineană. Acestea se aflau în compartimentul pentru bagaje.

Conform procedurii, lotul de mezeluri a fost ridicat de către inspectorii ANSA pentru a fi supus nimicirii, iar celelalte produse — confiscate. Serviciul Vamal informează că din anul 2016, de când a fost interzis exportul de carne, și până în prezent au fost ridicate de oamenii legii peste 14 701 kilograme de produse din carne de porc.

Persoanele care traversează frontiera sun atenționate să nu aducă în țară produse din carne cumpărate din Ucraina. Acestea pot fi contaminate. Atenționarea este menținută în contextul în care o eventuală extindere a maladiei ar putea cauza pierderi economice considerabile.

Măsurile de prohibiție vor fi menținute până când autoritățile sanitar-veterinare din țara vecină vor declara Ucraina ca fiind stat sau zonă liberă de pestă porcină africană.

Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri
Contrabandă cu mezeluri

1988
Tagurile:
doamne ferește, mezeluri, magazine
Tematic
Ce vei păți la vamă dacă în bagaj vei avea cumpărături de peste 300 de euro


Загрузка...