Imagini simbol: Medici

Gluma se îngroașă! Filip: Dacă au făcut asta, doctorii răspundă penal

2477
(reînnoit 18:08 11.07.2018)
Pavel Filip le-a cerut instituțiilor competente să facă lumină în cazul acuzațiilor aduse de Mihai Stratulat la adresa medicilor din două spitale din Capitală.

CHIȘINĂU — 11 iulie, Sputnik. Postarea de pe Facebook a medicului Mihai Stratulat în care acuză doctorii de la două spitale din Chișinău că ar pune diagnoze greșite copiilor doar pentru a-i interna în spital și pentru a obține bani de la Casa Națională de Asigurări Medicale, a ajuns în atenția Guvernului.  

Premierul Pavel Filip i-a cerut ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari, să sesizeze Procuratura şi CNA pentru a investiga acest caz. El a mai declarat că, în cazul în care se va dovedi că aceste informații sunt veridice, persoanele vinovate să fie trase la răspundere penală.

"Am văzut care este reacția ministerului, că ați creat o comisie specială care va investiga acest caz. În primul rând vin cu chemare către toți cei care văd că sunt nereguli, căci sunt semne de întrebare și pentru mine. De ce se limitează doar la o postare pe Facebook. În primul rând toți care văd că sunt nereguli trebuie să meargă la CNA şi la procuratură şi să spună despre acest lucru şi să informeze autorităţile statului care sunt responsabile de acest domeniu", a declarat Pavel Filip în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Pavel Filip a mai spus că nu vrea să aștepte investigațiile comisiei create în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și i-a cerut ministrului Svetlana Cebotari să sesizeze CNA și procuratura.

"Cu greu îmi vine să cred că toți doctorii admit asemenea încălcări. Dacă au pus diagnoze incorecte, să răspundă penal, dacă se răspândesc falsuri, atunci la fel avem o problemă", a spus premierul Pavel Filip.

Directorul adjunct al CNA, Lidia Chireoglo, a declarat că instituţia pe care o reprezintă s-a autosesizat în acest caz.

"Astăzi dimineaţă, la prima oră au fost date indicaţiile de rigoare, au fost iniţiate investigaţiile. CNA va întreprinde toate acţiunile în limitele competenţei sale", a declarat directorul adjunct al CNA, Lidia Chireoglo.

Anterior, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale au anunţat că instituţia s-a autosesizat pe marginea informațiilor postate pe rețelele de socializare de către medicul Mihai Stratulat.

Medicul pediatru Mihai Stratulat îi acuză pe doctorii de la două spitale din Chișinău că le-ar pune diagnoze greșite copiilor doar pentru a-i interna în spital și pentru a face bani pe seama lor, tratamentele fiind achitate de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Mai exact, acesta a scris într-o postare pe Facebook că micuții sunt diagnosticați din start cu pneumonie și le sunt administrate antibiotice. 

2477
Tagurile:
diagnoge gresite, răspundă penal, doctoriii, Mihai Stratulat, pneumonie, CNAM, Pavel Filip, bani
Tematic
Strigător la cer: Medicii Institutului de Medicină Urgentă sunt nevoiți să îndure asta
Șocant: Din cauza unor medici din Chișinău, o lăuză s-a ales cu necroză la picior


Загрузка...