Semn, imagine de arhivă

Doi cetățeni români i-au uimit pe polițiștii moldoveni - Foto

322
(reînnoit 11:43 12.07.2018)
Doi cetățeni români au încercat să intre în Republica Moldova, însă mare le-a fost mirarea când polițiștii de frontieră din Moldova le-au explicat de ce nu pot să-și continue calea.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Marți, doi cetățeni români au încercat să intre în țara noastră prin punctele de trecere Leușeni și Lipcani aflându-se la volanul unor autovehicule care aveau numărul de identificare a caroseriei modificat.

În primul caz, înregistrat la punctul de trecere al frontierei Lipcani, este vorba despre un bărbat de 65 de ani, aflat la volanul unui camion cu semiremorcă, înmatriculat în România. În cadrul verificărilor polițiștii au observat că numărul șasiului înscris în certificatul de înmatriculare nu coincide cu cel montat pe semiremorcă.

Potrivit declarațiilor șoferului, acesta preluase semiremorca cu documente de la firma unde activează, fără ca să știe că nu are actele în regulă.

Un caz similar a fost înregistrat la Lipcani. Un șoferul de 57 de ani, aflat la volanului unui autovehicul de marca Ford, avea actele în neregulă, iar în cadrul audierilor a declarat că a procurat automobilul acum șapte ani, iar toate formalitățile de achiziționare au fost efectuate conform legii.

Până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii, mijloacele de transport au fost reținute la PTF Leușeni și SPF Lipcani.

322
Tagurile:
politistii de frontiera, uimit, Cetateni romani, foto, moldoveni, Leuseni, Lipcani
Tematic
Polițiștii au rămas uimiți: Iată ce aduceau din Ucraina niște moldoveni - Foto
Incredibil: Polițiștii români, uimiți de ingeniozitatea unor moldoveni
Autoritatea Națională de Integritate

Un membru al Consiliului de Integritate din cadrul ANI și-a dat demisia

18
(reînnoit 18:18 18.01.2021)
Oleg Efrim și-a anunțat astăzi demisia din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Efrim a declarat că un nou Guvern va putea să înainteze un nou reprezentant.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik.  În cadrul ședinței Consiliului de Integritate, Oleg Efrim și-a anunțat demisia din funcția de membru al acestei structuri. El a precizat că urmează să-și ocupe timpul cu afacerile personale. 

”Am decis să demisionez din funcția de membru. Vreau să mulțumesc tuturor pentru conlucrarea pe care am avut-o în această perioadă. Voi informa Consiliul și Guvernul pe calea prevăzută de lege și voi continua să asist la ședințe până când Guvernul își va desemna un alt reprezentant în Consiliu, așa cum prevede legea. Vom avea un Guvern nou, va putea să își desemneze un reprezentant nou, poate vor veni cu un suflu nou și va mișca lucrurile înainte”,  a declarat Oleg Efrim. 

Ceilalți membri ai Consiliului au fost luați prin surprindere de decizia lui Oleg Efrim. 

”Nu m-am așteptat la așa o întorsătură la început de an și la prima ședință. Domnul Efrim ne-ați surprins”, a spus Mariana Timotin, membru al Consiliului de Integritate din cadrul ANI. 

Oleg Efrim a fost numit membru al Consiliului de Integritate al ANI în anul 2017. La începutul lunii ianuarie, președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președintele ANI, Rodica Antoci. Atunci, Maia Sandu s-a arătat nedumerită de ce Autoritatea Națională de Integritate nu cercetează, în primul rând, demnitarii de rang înalt, apoi primarii și funcționarii publici care trezesc suspiciuni ce țin de justificarea averilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Guvern, ANI, declarații
Tematic
Conducerea ANI: Care ar fi motivul numărului mic de inspectori de integritate
60 de mii de candidați, la alegerile locale: Cine va elibera certificatele de integritate?


Загрузка...
Medici

COVID-19 în Moldova: 71 de lucrători medicali au decedat de la începutul pandemiei

16
(reînnoit 18:14 18.01.2021)
Numărul cadrelor medicale care au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 crește cu fiecare zi. Peste 70 de persoane au murit până acum.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Potrivit informațiilor actualizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 258 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră, de la începutul pandemiei, a ajuns la 153 112 de cazuri. Printre persoanele confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore sunt și 10 lucrători medicali. Mai exact este vorba de cinci medici și cinci asistenți medicali. Ministerul Sănătății informează că numărul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 143 330 de persoane, după ce astăzi alți 180 de pacienți au fost externați după vindecare.

Totodată, ministerul de resort anunță că 71 de angajaților din sistemul medical au decedat din cauza complicațiilor generate de noul tip de coronavirus. Astăzi, alți doi medici au pierdut lupta cu COVID-19.

Este vorba de medicul reabilitolog din cadrul Spitalului Raional Cimișlia Constantin Cornea, care a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 1 ianuarie. Pe 14 ianuarie, la Spitalul Clinic Republican a fost internat șeful Centrului de Sănătate Mintală din Dondușeni Emil Volconovici, care astăzi a murit în urma complicațiilor.

MSMPS informează și despre alte 15 decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Cea mai tânără victimă avea 49 de ani și cea mai vârstnică - 84 de ani. Toți acești pacuenți sufereau și de alte complicații. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
COVID-19, Deces, cauza decesului
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră


Загрузка...