CHIŞINĂU, 7 iul — Sputnik. Ce fac vedetele noastre atunci când merg în vacanţă pe litoral? Evident, îşi etalează costumele de baie sexy şi provocatoare. În sezonul estival, vedetele autohtone au postat pe Instagram imagini incendiare în ţinute de plajă care le-au pus în evidenţă siluetele „sculptate" la sala de fitness.
Modelul Xenia Deli îşi impresionează întotdeauna fanii cu silueta impecabilă şi vestimentaţia stilată. Şi cum este vară, aceasta nu a ezitat să demonstreze şi câteva costume de baie superbe. Domnişoarele au dorit evident să afle cine este producătorul.
Şi dacă vorbim de creaţii exclusive, nu putem trece cu vederea ţinuta de plajă demonstrată de interpreta Natalia Barbu, pe litoralul românesc. Creaţia Corinei Hamureac se asortează perfect cu corpul impecabil, bronzat, al vedetei.
Pe aceeaşi plajă din România s-a distrat şi o altă interpretă de la noi, Olia Tira. Cele două s-au întâlnit la festivalul Neversea, care s-a desfășurat plaja Reyna din Constanța. Olia Tira s-a bucurat însă şi de destinaţii mai exotice. De exemplu, Abu Dhabi, unde şi-a demonstrat silueta bine lucrată în costume de baie colorate, din două piese.
Întotdeauna o apariţie sexy, Nicoleta Nucă a publicat şi ea poze în costum de baie pe Instagram. Tânăra scrie că este la piscină, în România, şi se bucură „de fiecare minut de odihna și soare".
CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Comisia Europeană nu exclude includerea vaccinului rusesc ”Sputnik V” în portofoliul comun al comenzilor, a anunțat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.
Anterior, Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat demararea procedurii de expertizare a vaccinului rusesc Sputnik V. EMA nu a precizat care vor fi termenele în care va putea fi aprobat preparatul, însă au anunțat că examinarea va avea loc în regim de urgență.
“Trebuie să facem o diferență între ceea ce face EMA, procedurile ei de expertizare etapizată, iar pe de altă parte – portofoliul vaccinurilor UE. În prezent nu există negocieri cu privire la includerea Sputnik V în portofoliul comun european. Strategia noastră de vaccinare reprezintă o strategie a Comisiei Europene și a statelor membre. Comisia Europeană și statele membre ar putea decide în orice moment includerea unui vaccin în acest portofoliu”, a declarat el.
În prezent, pe piața Uniunii Europene există trei vaccinuri pentru care au fost eliberate autorizații de punere pe piață: al companiei Pfizer/BioNTech (până la 600 milioane de doze), Moderna (două contracte a câte 460 milioane de doze) și AstraZeneca (până la 400 de milioane de doze).
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Situația epidemiologică în țara noastră este în continuare una alarmantă. În fiecare oră moare câte un om din cauza complicațiilor generate de COVID-19, iar numărul peroanelor decedate de la începutul pandemiei a trecut de 4 mii de oameni. Pentru a opri pandemia e nevoie de un efort comun, precizează președintele Maia Sandu într-un video.
„Personalul medical lucrează peste puteri. Spitalele sunt pline, iar numărul de cazuri grave crește. Numărul cazurilor grave este de peste 300 de peroane. În fiecare zi, în Moldova avem aproape 2 000 de cazuri de infectare”, a precizat președintele.
Aceasta mai spune că în Republica Moldova cel mai probabil au ajuns noile tulpini ale virusului, mult mai infecțioase și mult mai grave. Președintele menționează că medicii se plâng că tratamentele vechi împotriva coronavirusului, în ultimele săptămâni, nu mai sunt eficiente. Mai mult, crește numărul persoanelor tinere care se infectează cu acest virus. Sandu mai spune că măsurile de protecție pot funcționa doar dacă acestea vor fi respectate de fiecare om în parte.
„Știu că adesea suntem nemulțumiți de restricții care ne par prea severe sau neclare. Comisia Națională de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății trebuie să-și bazeze deciziile pe indicatori clari. Orice decizie trebuie fundamentată doar pe date în urma analizei riscurilor”, a mai spus președintele.
Aceasta spune clar că virusul nu a trecut și că acesta poate fi oprit doar în cazul în care „vom lua lucrurile în serios”. Președintele se referă în special la eforturile medicilor de a trata bolnavii de COVID-19, dar și procesul de vaccinare care a început pe 2 martie. Îndemnul rămâne același, purtatul măștii, spălatul și dezinfectarea mâinilor, evitarea locurilor aglomerate, dar și amânarea evenimentelor care presupun mai multe persoane.
Precizăm că, premierul interimar Aureliu Ciocoi, a declarat ieri seara în cadrul unei emisiuni televizate că în țara noastră ar putea fi declanșat lockdown, având în vedere că a crescut simțitor numărul cazurilor noi de COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova