Bancnote de 200

Iată ce bunuri preferă cumpere în leasing moldovenii

151
(reînnoit 08:59 04.07.2018)
În fiecare an conaționalii noștri cumpără tot mai multe bunuri în leasing.

CHIȘINĂU, 4 iulie — Sputnik. Moldovenii preferă să își cumpere bunurile în leasing. Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2017, conaționalii noștri au luat bunuri în leasing în valoare de 1,4 miliarde de lei. Cifra este cu 16 la sută mai mare decât în 2016.

Cele mai multe bunuri cumpărate sunt mașinile. Este vorba de 94 la sută din totalul banilor acordați de moldoveni pentru bunurile oferite în leasing. Pentru imobile — aproape patru la sută și 2,5 la sută pentru utilaje. Din totalul de bunuri date în leasing, 54 la sută au fost oferite pe un termen de până la cinci ani. 44 la sută dintre moldoveni au luat bani pe un termen de până la trei ani, iar doi la sută — mai mult de cinci ani.

Potrivit statisticii, aproape 60 la sută din bani au fost acordaţi persoanelor fizice. În 2017 vânzările de mașini noi în Republica Moldova au crescut cu peste 30 de procente. Această majorare a plasat ţara noastră pe locul doi în Europa. Tendința se păstrează şi în primele luni ale anului curent, ceea ce duce la o dezvoltare a pieţei de leasing. Anul trecut în Republica Moldova s-au vândut peste 5.500 de maşini noi. Majoritatea au fost cumpărate prin intermediul companiilor de leasing.

151
Tagurile:
leasing, bunuri, moldoveni, BNS
Tematic
Spania oferă bani şi locuințe gratis moldovenilor cu pașaport românesc
Bătrânele din acest sat au găsit o soluţie inedită ca să ajute cu bani nepoţii
Vrei să lansezi o afacere în agricultură dar nu ai bani, iată cum te ajută statul


Загрузка...