Elevi, imagine simbol

Bacalaureat 2018: Ministerul Educației anunță rezultatele - Câți restanțieri au mai rămas

2222
(reînnoit 11:27 27.06.2018)
Câți elevi au susținut examenele de Bacalaureat în acest an, dar și câți au rămas restanțieri, aflați din anunțul făcut de Ministerul Educației.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Ministerul Educației a anunțat rezultatele preliminare ale sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat. Potrivit autorităților, la sesiunea de Bacalaureat 2018 au fost admiși 10 mii 616 candidați din licee, 4015 candidați din colegii și centre de excelență, 167 de candidați din universități, 332 de candidați care s-au înscris în regim extern și 3020 de restanțieri din sesiunile anterioare, în total — 18150 de candidați.

În acest an, rata de promovare a examenelor de către absolvenții din licee este de 83,59 la sută, cu 2,35 puncte procentuale mai mare decât anul trecut, la aceeași etapă. Astfel, dintre cei 10 mii 616 liceeni, 8874 au promovat examenul de Bacalaureat.

În colegiile din țară, aproape jumătate dintre candidați au promovat examenul. Astfel, dintre cei 4015 candidați admiși, examenul de Bacalaureat a fost susținut de 1777 de candidați. Rata de promovare fiind de 44,26%.

Câți restanțieri au mai rămas

Este de remarcat că marea majoritate a restanțierilor din sesiunile anterioară au picat examenele și în acest an. Doar 558 de repetenți din cei 3020 au promovat cu succes examenul de BAC, cu o rată de doar — 18,48 la sută, ceilalți 2462 de restanțieri urmează să-și încerce sorocul cu următoarea ocazie.

Conform rezultatelor preliminare, în acest an rata de promovare a sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat este mai mare cu 4 puncte procentuale față de anul precedent și constituie 62,64 la sută, 11 mii 369 de candidați susținând cu succes BAC-ul.

Ministerul Educației precizează că în anul 2017, la aceeași etapă, au susținut examenul 11017 (58,63%) candidați, iar ulterior, după examinarea contestațiilor și sesiunea suplimentară, numărul absolvenților a crescut la 12905 (68,79%).

Iată ce note au obținut elevii la examenele de BAC

Numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 1843, cu 376 mai mult ca în 2017, iar 359 de candidați au obținut nota medie mai mare sau egală cu 9, cu 95 mai mult ca în 2017.

Iar numărul de candidați eliminați de la examen este în descreștere, anul acesta fiind eliminat doar un singur candidat, în comparație cu 8 în 2017.

Cei care nu sunt de acord cu notele obținute vor putea depune o contestație la Centrele de Bacalaureat între orele 9:00-18:00, în perioada 27-28 iunie. Fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate la adresa www.bac.edu.md în baza unei parole oferite de instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe data de 6 iulie, după ce vor fi examinate toate contestațiile.

Totodată, în perioada 16-23 iulie va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat. Candidații vor trebui să depună o cerere în scris la Centrul de bacalaureat în care au susținut sesiunea de bază, în zilele de 6-7 iulie.

2222
Tagurile:
au ramas, restantieri, Bacalaureat 2018, anunt, rezultate, examene, Ministerul Educației
Tematic
Milioane pentru examene: Noi detalii oferite de CNA în dosarul de corupție de la ASEM
Colectarea de bani pentru examene, strict interzisă
Accident grav în raionul Soroca

Tragic: Un șofer de 19 ani din Soroca a murit într-un accident produs dimineață

37
Un șofer de doar 19 ani a murit în această dimineață în urma unui accident grav care s-a produs în orașul Soroca. Tânărula pierdut controlul mașinii și a ajuns într-un șanț betonat.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Soroca au precizat că accidentul s-a produs la ora 06:00 dimineața, pe strada de ocolire din oraș. Tânărul de 19 ani se afla la volanul unei Toyota Corola.

Accident grav în raionul Soroca
© Photo : IP Soroca
Accident grav în raionul Soroca

Oamenii legii spun că șoferul a derapat de pe șosea și a ajuns într-un șanț betonat de la marginea drumului. Din nefericire, în urma impactului, conducătorul automobilului a decedat pe loc. 

Accident grav în raionul Soroca
© Photo : IP Soroca
Accident grav în raionul Soroca

Forțele de ordine urmează să stabilească cauza și circumstanțele în care s-a produs tragedia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
Șofer mort, șofer, accident auto, accident grav, accident
Tematic
A urcat beată la volan și a produs un accident: Sunt victime
Foto: Accident cumplit în această seară: O persoană a murit și sunt mulți răniți


Загрузка...
Un Porsche Panamera s-a răsturnat la Dondușeni

Foto: Ce a rămas dintr-un Porsche Panemera în urma unui grav accident

65
Un Porsche Panamera s-a răsturnat noaptea trecută după ce șoferul ar fi pierdut controlul asupra mașinii într-o curbă. Accidentul s-a produs în raionul Dondușeni.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Dondușeni Svetlana Talpă a precizat pentru Sputnik Moldova că, noaptea trecută, oamenii legii au fost informați că în apropiere de satul Rediul-Mare a derapat un automobil de model Porche Panamera Turbo. 

Un Porsche Panamera s-a răsturnat la Dondușeni
© Photo : IP Dondușeni
Un Porsche Panamera s-a răsturnat la Dondușeni

Ajunși la fața locului, inspectorii de poliție au stabilit că șoferul mașinii, un tânăr de 26 de ani, a pierdut controlul automobilului într-o curbă, iar în consecință Porsche-ul a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat. Conducătorul auto s-a ales cu diverse traumatisme și a fost transportat la cel mai apropiat spital din raionul Edineț pentru îngrijiri medicale.

Oamenii legii urmează să stabilească cauza și circumstanțele în care s-a produs impactul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
accident auto, accident grav, Accident, mașină, mașină de lux
Tematic
A urcat beată la volan și a produs un accident: Sunt victime
Foto: Accident cumplit în această seară: O persoană a murit și sunt mulți răniți


Загрузка...
Ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi, și Yerlan Mukashev, consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova

Vom avea o ambasadă a Kazahstanului la Chișinău: Iată de când

0
Misiunea diplomatică va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre, în aspect politic, dar și comercial-economic.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Autoritățile kazahe au decis să avanseze statutul Consulatului General al Republicii Kazahstan cu sediul la Chișinău. Consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Yerlan Mukashev, l-a informat despre aceasta pe ministrul moldovean de Externe, Aureliu Ciocoi.

Transformarea Consulatului în Ambasadă urmează să se producă până la sfârșitul anului curent.

Aureliu Ciocoi a salutat decizia și și-a  exprimat  convingerea că activitatea misiunii diplomatice kazahe la Chișinău ”va contribui în mod semnificativ la promovarea și dezvoltarea continuă a relațiilor între cele două state atât în plan politic, comercial-economic, cât și cultural”, în spiritul bunelor relații bilaterale.

Cei doi oficiali au făcut de asemenea  un schimb de opinii asupra modalităților de intensificare a cooperării reciproc avantajoase, fiind propusă organizarea în timpul apropiat, în format de videoconferință, a consultărilor politice interministeriale moldo-kazahe între ministerele de externe, la nivelul de secretar de stat/viceministru. Totodată, va fi examinată posibilitatea convocării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe pentru colaborare comercial-economică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, Kazahstan, ambasadă
Tematic
Prim-ministrul Chicu a discutat cu omologii săi din Federația Rusă și Kazahstan


Загрузка...