Paris

Moldovenii care merg în Franța trebuie știe despre schimbarea ce intervine pe 1 iulie

770
(reînnoit 11:59 27.06.2018)
Moldovenii care sunt în Franța sau vor merge în vacanță în această țară trebuie să știe despre noua regulă care intră în vigoare din data de 1 iulie.

CHIȘINĂU, 26 iunie – Sputnik. Autoritățile din Franța au introdus noi modificări la Regulamentul Circulației Rutiere (RCR), care vor intra în vigoare din data de 1 iulie. Regulile vor fi valabile pentru toți participanții la trafic, indiferent dacă locuiesc în Franța, sunt în vacanță sau tranzitează această țară.

Conform noilor reguli, viteza maximă de deplasare pe drumurile regionale sau municipale se reduce de la 90 la 80 de kilometri pe oră. Schimbarea intră în vigoare din 1 iulie și va viza aproape 40 la sută din drumurile Franței, care au o lungime de 400 de mii de kilometri. 

Franța ia exemplu astfel de la statele din nordul Europei și Malta. Anume aceste țări, potrivit statisticilor, sunt pe primul loc la capitolul asigurarea securității în traficul rutier. 

Potrivit unor calcule făcute de experți, reducerea limitei maxime de viteză de deplasare pe drumurile din afara orașelor din Franța va salva în jur de 300-400 de vieți pe an.

770
Tagurile:
moldovenii in vacanta, regulile circulației rutiere, viteza de deplasare, Franța, șoferi
Tematic
La ce riscuri vă expuneți în aceste zile dacă mergeți în Franța
Un moldovean care venea din Franța i-a lăsat pe vameși cu gura căscată


Загрузка...