Spital

În spitalele din Moldova mai bine mergi sănătos și cu buzunarele pline cu bani

232
(reînnoit 18:33 24.06.2018)
Actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incita instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

CHIȘINĂU, 24 iunie- Sputnik. Cinci ani de pușcărie atât riscă un cetățean care va agresa fizic, psihic sau verbal un medic sau lucrător medical. Ministerul Justiției va înainta în Parlament un proiect de lege de modificare a Codului Penal care prevede pedepse aspre pentru agresarea fizică, psihică sau verbală a medicilor. 

Potrivit documentului, actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incita instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

”Prin această modificare se va aduce protecție celor care salvează vieți omenești”, a declarat ministrul Justiției, Valeria Iftodi. 

În luna aprilie, a intrat în vigoare o altă lege care prevede sancțiuni sancțiuni drastice pentru persoanele care vor jigni verbal și vor agresa fizic lucrătorii medicali.

Autorul documentului, deputatul Valentina Stratan, a declarat pentru Sputnik-Moldova că acțiunea juridică a legii a intrat în vigoare din data publicării acesteia în Monitorul Oficial.

Asta înseamnă că, de azi înainte, jignirea premeditată a onoarei, demnităţii sau reputaţiei profesionale a lucrătorului medical care se află în misiune de serviciu va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1 250 de lei. 

Totodată, ultragierea lucrătorului medical însoţită de acţiuni huliganice şi vătămare corporală va fi sancționată cu amendă de până la 7 500 de lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

232
Tagurile:
codul penal, spital, malpraxis, pacient, medic
Tematic
A intrat în vigoare legea care poate bate tare la buzunar pacientul
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis
Asistentă medicală condamnată pentru malpraxis, dar lăsată să lucreze


Загрузка...