Pistol

Cine este băiatul care a fost împușcat mortal de un polițist la Hâncești

6048
(reînnoit 14:05 21.06.2018)
Jurnaliștii de la Sputnik Moldova au aflat detalii despre băiatul care a fost împușcat la o piscină de către șeful adjunct al poliției criminale din Hâncești.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Numele tânărul care a fost împușcat mortal la o piscină din orașul Hâncești este Dan Osipciuc. Acesta avea 20 de ani și era student la o universitate din orașul Chișinău. Potrivit poliției, tânărul nu avea antecedente penale. Persoane din anturajul băiatului spun că Dan era un băiat agreabil, învăța bine și nu era o persoană care să provoace conflicte. 

Amintim că un tânăr a fost împușcat mortal ieri noaptea de către șeful adjunct al poliției criminale al Inspectoratului de Poliție Hâncești. Omorul a avut loc în incinta unui centru de agrement din orașul Hâncești.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru omor intenționat. Astfel, a fost reținut proprietarul centrului de agrement și polițistul implicat — șeful adjunct al poliției criminale din raion. Totodată, au fost audiați și martorii oculari.

6048
Tagurile:
băiat, împușcat, Hâncești, Hâncești
Tematic
Tragedie la Hâncești: Un tânăr, împușcat mortal de șeful adjunct al poliției criminale
Un eveniment mai rar întâlnit în Moldova: Cazul din Buțeni, Hâncești
O vânzătoare din Hâncești a pus pe fugă un bărbat care a amenințat-o cu pistolul - Video
 Leningrad, 22 iunie 1941

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

5
(reînnoit 14:51 21.06.2021)
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.

În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
CSI, comemorare, Marele Război pentru Apărarea Patriei
Tematic
Ostașii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, comemorați la Șerpeni


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ce trebuie facă creștinii de Ziua Sfântului Duh

91
(reînnoit 14:36 21.06.2021)
Creștinii ortodocși din Republica Moldova prăznuiesc astăzi Ziua Sfântului Duh. Care este semnificația acestei sărbători și ce rugăciuni trebuie să rostească creștinii în această zi am aflat de la parohul bisericii „Sf. Dumitru” din Chișinău Pavel Borșevschi.
Ce trebuie să facă creștinii de Ziua Sfântului Duh

În a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, Biserica Ortodoxa prăznuiește Ziua Sfântului Duh, a treia Persoană a Sfintei Treimi, precum indică Penticostarul, la Sinaxarul Utreniei din Lunea Cincizecimii: "Întru această zi, prăznuim pe însuși Preasfântul și de viață făcătorul și întru tot puternicul Duh, Carele este unul din Treime Dumnezeu".

"Această sărbătoare se prăznuiește la 50 de zile după pogorârea Duhului Sfânt, în următoarea zi după Duminica Mare. Este una dintre cele mai vechi sărbători creștine și simbolizează faptul că Duhul Sfânt le biruieşte pe toate. Duhul Sfânt este viața bisericii noastre și nu există nici o apă sfințită sau icoane făcătoare de minuni fără aceasta", a explicat protoiereului mitrofor Pavel Borșevschi.

Părintele a remarcat că în această zi creștinii trebuie să petreacă ziua în rugăciuni și să ceară "înțelepciune, înțelegere, dragoste, bucurie, pace, bunătate, credință și blândețe - toate acestea fiind roadele Duhului Sfânt".

Potrivit tradiției, în această zi creștinii ortodocși merg la biserică, împodobesc gospodăriile cu ramuri de tei sau nuc și rostesc rugăciunea către Duhul Sfânt: "Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Cel ce pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Amin".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
sărbătoare, părinte, Duhul Sfânt
Tematic
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iunie


Загрузка...