Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate

Polițist de Frontieră, membru al unui grup criminal: Contrabandă cu metale neferoase

464
(reînnoit 17:01 19.06.2018)
Contrabandă în proporții deosebit de mari cu metale neferoase deconspirată de ofițerii și procurorii PCCOCS.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Două camioane încărcat cu materiale neferoase au fost oprite pe drumul Chișinău — Hâncești de către procurorii și ofițerii de investigație ai PCCOCS. La volanul camioanelor se aflau cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova. Cei doi făceau parte dintr-un grup criminal și intenționau să treacă marfa prin contrabandă în Ucraina. 

Activitatea infracțională a grupului criminal organizat format din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, inclusiv și a unui polițist de frontieră, a fost documentată timp de 6 luni. Ca rezultat al documentării acțiunilor infracționale ale grupării menționate, au fost efectuate 11 percheziții în automobile, domicilii și în depozitele depozitelor utilizate de figuranți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 10 000 de euro, 700 000 de lei, 115 000 de hrivne, 44 000 de dolari, aproximativ trei tone de resturi și deșeuri de metale neferoase, aproximativ 400 de litri de preparate chimice pentru agricultură (cu valoarea estimativă de 80 000 de lei) aduse din Ucraina prin contrabandă, înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

În urma probelor acumulate, au fost reținuți doi cetățeni ai Ucrainei și doi conaționali de-ai noștri, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, unul dintre care este angajat al Poliției de Frontieră.

Timp de șase luni, grupul infracțional a reușit să treacă frontiera țării noastre ilegal aproximativ 50 de tone de resturi și deșeuri de metale, în sumă de peste 4 000 000 de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă până la 10 ani de pușcărie.

464
Tagurile:
50 de tone, metale, metale neferoase, contrabandă, Chișinău
Tematic
În Moldova și dinții sunt de contrabandă: Iată ce au descoperit polițiștii moldoveni
Incredibil: Contrabandă cu țigări făcută cu căruța la Prut – Video
Am ajuns să o vedem și pe aceasta: Contrabandă și cu aparate de zbor
Ștefan Gheorghiță

Gripa sezonieră versus coronavirus: Avem sau nu cazuri în 2020

6
De obicei, în această perioadă se înregistrează primele cazuri de gripă. Despre situația curentă aflați de la șeful secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță.
Gripa sezonieră: Informații privind situația din țară

În acest sezon, deocamdată nu au fost înregistrate cazuri de gripă sezonieră, în schimb este în plină ascensiune epidemia COVID-19. Anul trecut, în aceeași perioadă erau deja depistate 50 de cazuri de gripă.

"În anul curent, au fost efectuate investigații la 23 de persoane cu semne clinice compatibile cu gripa sezonieră. Aceste probe au fost investigate în paralel cu testul la COVID. În 10 cazuri rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv (cazuri COVID-19)", a declarat pentru Sputnik Ștefan Gheorghiță.

Potrivit lui, monitorizarea și supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute virale și gripei sezoniere continuă, inclusiv investigațiile de laborator ale persoanelor ce manifestă simptome compatibile cu această afecțiune.

În anul 2019 au fost înregistrate 3258 cazuri de gripă sezonieră. Primele cazuri și-au făcut apariția la sfârșitul lunii decembrie. Cele mai multe îmbolnăviri - 442, au fost la sfârșitul lunii februarie-începutul lunii martie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
Agenția Națională pentru Sănătate Publică, COVID-19, gripă, gripă sezonieră


Загрузка...

Gaz mai ieftin: ANRE a micșorat tarifele pentru consumatori

68
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi o decizie prin care s-a micșorat tariful la gazele naturale.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Tarifele la gazele naturale au scăzut cu 12,2%. Decizia a fost luată astăzi de către Agenția pentru Reglementare în Energetică.

Știrea este în curs de actualizare...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
ANRE, gaz, tarife
Tematic
Gaz mai ieftin de la 1 octombrie: Cu cât vor scădea tarifele


Загрузка...