Fete cu înghețată pe plajă

Când va fi inaugurat sezonul estival la Vadul lui Vodă

84
(reînnoit 11:17 14.06.2018)
Zona de agrement poate găzdui până la zece mii de persoane.

CHIȘINĂU, 14 iunie — Sputnik. Sezonul estival în zona de agrement de la Vadul lui Vodă va fi inaugurat duminică, la ora 14.00. Primarul localității, Iurie Onofreiciuc, a comunicat pentru Sputnik că pentru prima dată după o întrerupere îndelungată, va fi organizat și un concert cu această ocazie.

Primarul a menționat că în ultimii doi ani prețurile în zona de agrement de la Vadul lui Vodă s-au stabilizat. O cameră confortabilă pentru două persoane costă aproximativ 350 — 400 lei pentru 24 de ore. Onofreiciuc a vorbit totodată de calitatea deosebită a aerului în cea mai cunoscută zonă de odihnă din Moldova.

„Încă pe timpurile sovietice s-au luat probe ale aerului atmosferic de la Vadul lui Vodă. Specialiștii au constatat că acesta conține o concentrație mare de oxigen, fiind influențat și de vaporizarea apei din Nistru. Trei curenți de aer mixează totul, creând astfel un aer unic", explicat Onofreiciuc.

Acesta afirmă că, după ce zona de agrement a trecut în subordinea administrației locale, au fost executate lucrări importante pentru amenajarea spațiului de odihnă.

În special, a fost reîmprospătat nisipul de pe plajă, au fost create spații suplimentare pentru copii și adulți. Pentru menținerea ordinii în zona de odihnă, autoritățile locale cheltuiesc circa trei milioane de lei anual. Însă pentru a o moderniza, sunt necesare fonduri suplimentare.

Administrația de la Vadul lui Vodă caută mijloacele financiare necesare pentru înlocuirea aleilor asfaltate, construcția unui teatru de vară. Însă infrastructura învechită nu este singura problemă care le dă bătăi de cap autorităților locale.

„Nivelul Nistrului în zona plajei este în scădere. Nivelul actual al apelor corespunde celui înregistrat anul trecut în luna august, cea mai toridă lună a sezonului", a spus edilul.

Zona de agrement de la vadul lui Vodă a fost înființată în anii `60 ai secolului XX. Capacitatea de cazare este de până la 10 mii de persoane.

84
Tagurile:
sezon estival, inaugurare, Iurie Onofreiciuc, Vadul lui Vodă, Republica Moldova
Tematic
Cum îți planifici vacanța, apelezi la o agenție de turism sau mergi pe cont propriu
Incredibil: Moldovenii sunt săraci, dar iată ce destinații turistice preferă
Moldova devine atracție turistică pentru străini: Iată câți turiști vizitează țara noastră


Загрузка...