Legume ecologice, imagine simbol

Inițiativă fără precedent! Iată ce au decis facă un grup de voluntari din Capitală

130
(reînnoit 13:32 13.06.2018)
Un grup de tineri, pasionați de agricultura ecologică, au decis să-i încurajeze pe producătorii autohtoni să treacă la agricultura ecologic certificată și îi invită la Piața EcoLocal Farmers' Market.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Un grup de voluntari din cadrul Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova și-au propus să contribuie la ameliorarea pieței locale prin susținerea producătorilor ecologici și artizanali. Astfel, pe 30 iunie va fi lansată piața EcoLocal Farmers' Market, în perimetrul centrului de afaceri KENTFORD din Capitală.

Piața își propune să susțină întreprinderile alimentare locale, fermierii şi producătorii artizani, care vor putea să comercializeze produsele lor într-un format autentic.

”Prezența unei astfel de piețe în Republica Moldova înseamnă și creșterea capacității producătorilor locali pentru piața autohtonă, consolidarea încrederii consumatorilor în produsele ecologice, respectiv creșterea cererii de produse locale, ceea ce va contribui cu siguranță și la dezvoltarea economică și socială a țării”, a declarat Stela Babii, Director Executiv al Asociației EcoLocal.

Inițiatorii anunță că Piața EcoLocal Farmers Market va avea loc săptămânal, în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 — 13.00, cu intrare liberă pentru vizitatori. Cei interesați vor putea procura fructe, legume, mirodenii, pâine, brânzeturi, vinuri, sucuri, patiserii, ciocolată, gemuri, conserve, și multe alte produse ecologice.

Totodată, două tarabe vor fi rezervate pentru comercianții de produse de meșteşugărit, inclusiv articole din lemn, tricotate, pictură și altele.

Piața își propune:
•Să pună la dispoziție produse cultivate ecologic şi produse artizanale locale de înaltă calitate;
• Să educe consumatorii și să promoveze beneficiile produselor alimentare locale, ecologice și ale altor produse, care ar sprijini economia locală;
• Să încurajeze mai mulți producători autohtoni să treacă la agricultura ecologic certificată;
• Să se dezvolte în bază de activitate non-profit, cu susținerea participanților, a Partenerilor, a instituțiilor de stat și prin finanțări de granturi în domeniu.

Producătorii locali, pentru a deveni membri ai Pieței, trebuie să completeze un formular pe care îl pot găsi pe pagina de Facebook a asociației.

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova invită toți producătorii certificați ecologic, producătorii de fructe, legume şi pomușoare proaspete, la fel și producătorii artizanali să se înregistreze  pentru un loc de comercializare la piața EcoLocal.

130
Tagurile:
EcoLocal, piata EcoLocal Farmers' Market, initiativa fara precedent, iata ce au decis sa faca, producatori agricoli, capitala, producători autohtoni, voluntari, fermieri
Tematic
Ce şanse are agricultura ecologică în Moldova
Subvenţii de MILIOANE pentru Agricultură Ecologică
Moldova vrea să dezvolte agricultura ecologică în cooperare cu Cehia


Загрузка...