Poliția de frontieră

Trei moldoveni aflați în căutare, extrădați din Ucraina

65
(reînnoit 12:35 12.06.2018)
Un bărbat și doi minori au fost extrădați din Ucraina autorităților din țara noastră.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Trei persoane aflate în căutare internațională au fost extrădate din Ucraina autorităților din țara noastră. Este vorba de un bărbat de 30 de ani și doi minori de 16 și 17 ani. Pasibil de cercetare penală este bărbatul de 30 de ani, iar cei doi sunt documentați în stare de libertate.

Calea Ferată
© Sputnik / Александр Кондратюк

Proxenetismul și traversarea ilegală a frontierei de stat constituie motivele faptelor ilicite în baza cărora ofițerii de investigații din Direcția Regională Est au întreprins acțiunile necesare.

Cei trei au fost reținuți pe teritoriul Ucrainei și transmiși autorităților de resort din Republica Moldova la începutul lunii iunie.

În primul caz, bărbatul de 30 de ani este învinuit de determinarea la prostituție și tragerea de foloase de pe urma practicării prostituției de către o altă persoană. Acesta se află în urmărire penală din anul 2016 de către reprezentanții Centrului pentru combaterea traficului de persoane. Persoana a fost transmisă organelor abilitate ale Republicii Moldova și plasat în arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 5 ani de închisoare.

În al doilea caz, doi minori, după ce au furat, au recurs și la o altă ilegalitate — trecerea frontierii de stat prin zona nepermisă cu scopul de a eluda consecințele infracțiunii săvârșite. Este vorba despre doi cetățeni minori ai Republicii Moldova, în vârstă de 16 și respectiv 17 ani, care, la începutul lunii precedente, au sustras bunuri în proporții deosebite dintr-o locuință din orașul Ștefan Vodă.

In urma investigațiilor efectuate în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă al IGP, s-a stabilit că adolescenții sunt originari din raionul Ștefan Vodă, iar după comiterea furtului au părăsit teritoriul țării, fiind mai târziu reținuți în Ucraina. Formalitățile de extrădare au avut loc în punctul de trecere Tudora. În prezent, tinerii sunt cercetați în stare de libertate.

65
Tagurile:
cautare, aflati, moldoveni, Ucraina
Tematic
CNA, în căutare de cadre. Zumbreanu are nevoie de ajutor
De ce Dorin Chirtoacă nu a fost dat în căutare prin intermediul Interpol
Șocant: Un moldovean, dat în căutare în Rusia pentru că și-ar fi omorât concubina


Загрузка...