Cătușe

Emoționant: Iată ce au făcut mai mulți deținuți de la penitenciarul Soroca - Foto

188
(reînnoit 00:37 12.06.2018)
Mai mulți deținuți de la Penitenciarul numărul 6 din Soroca au petrecut o zi cu familiile lor.

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Aproximativ 50 de copii au avut posibilitatea să petreacă o zi cu tații lor care își ispășesc pedeapsa în penitenciarul numărul 6 din Soroca. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, revederea cu cei dragi a fost emoționantă. Copii au depănat amintiri cu părinții și au petrecut timpul frumos.

Acest lucru i-a făcut pe deținuți să uite pentru câteva clipe că se află în spatele gratiilor. Timpul petrecut cu cei dragi, chiar dacă a fost scurt, le-a dat puteri persoanelor aflate în detenție să depășească momentele mai puțin plăcute. 

"Revederea cu rudele reprezintă un sprijin moral și psihologic enorm pentru cei din detenție, iar apropierea de familie contribuie la menținerea liniștii sufletești, motivându-i să manifeste un comportament demn", precizează reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor într-un comunicat de presă.

Evenimentul, organizat de Administrația Națională a Penitenciarelor, a inclus un program artistic cu animatori, jocuri distractive, o suită de cântece populare și de estradă. La fel, a fost amenajat un teren de joc și instalate trambuline pentru copii, transformând această zi într-o sărbătoare frumoasă, dedicată în special copiilor.

Scopul evenimentului a fost de a ajuta deținuții să comunice mai eficient cu familiile lor, dar și pentru a se putea încadra mai ușor în societate după ce își vor ispăși pedeapsa. 

188
Tagurile:
Detinuti, emotionant, penitenciar, Soroca
Tematic
Peste 80 de deținuți au fost eliberați într-o săptămână din închisorile din țară
Aproape o sută de deținuți au murit în penitenciarele din România


Загрузка...