Piața de vechituri

Urechean: Chișinăul este un oraș sexy

121
(reînnoit 00:24 12.06.2018)
Fostul primar general al capitalei Moldovei reflectează dacă poate fi comparat Chișinăul cu Berlinul.

CHIȘINĂU, 11 iunie — Sputnik. „Sărac, dar sexy". Fraza aparține fostului primar al capitalei germane Klaus Wowereit și se referă la orașul Berlin. Însă primul epitet se potrivește mult mai bine capitalei Moldovei decât celei a RFG: sărăcia Chișinăului a ajuns demult de poveste. Dar ce putem spune despre cel de al doilea epitet? Este oare Chișinăul un oraș sexy? Iată părerea fostului primar general al Chișinăului Serafim Urechean.

„Pe când eram primar general, nu am avut suficient timp ca să acord atenție și acestui aspect. S-ar putea ca să regret cândva acest lucru. Uneori eram nevoit să vin la serviciu la orele 2 — 3 dimineața. Am preluat orașul într-o stare foarte „sexy": 133 mii de pensionari nu-și primeau pensia, iar bugetarii — salariile; municipiul era consecutiv deconectat de la gaze și curent electric, transportul urban era într-o stare îngrozitoare".

Pe atunci toată capitala era ca un mare bazar, spune ex-primarul general. De aceea sexul și atributele acestuia erau etalate în orice colț al orașului.

„Tarabele improvizate începeau de la Gară și se întindeau până la Universitatea de Medicină. Cele mai intime accesorii, de orice dimensiuni, puteau fi procurate peste geam, fără a ieși din clădirea Primăriei sau a Guvernului. Prin urmare, într-adevăr, putem spune că atunci situația era una sexy", a menționat Urechean.

121
Tagurile:
parere, oras sexy, primar general, Klaus Wowereit, Serafim Urechean, Berlin, Chișinău
Tematic
Urechean: Nu vă faceți iluzii, în Chișinău nu va fi mai bine
Exclusiv: Serafim Urechean a decis să participe la alegerile parlamentare din 2018


Загрузка...