Automobil evacuat - poză simbol

Aceste mașini nu vor avea dreptul circule pe drumurile publice din Moldova

721
(reînnoit 11:01 09.06.2018)
Proiectul a fost elaborat de Guvern, care solicită Parlamentului examinarea în mod prioritar a respectivei inițiative legislative.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Toate automobilele care au volanul amplasat pe partea dreaptă nu vor avea dreptul să circule pe drumurile din Republica Moldova pe timp de noapte. O inițiativă legislativă în acest sens a fost avizată de mai multe comisii permanente din Parlamentul de la Chișinău.

Proiectul a fost elaborat de Guvern, care solicită Parlamentului examinarea în mod prioritar a respectivei inițiative legislative. 

Astfel, va fi interzisă circulația pe drumurile publice pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă a autovehiculelor care au amplasat volanul pe dreapta, cu excepția vehiculelor aflate în trafic internațional. 

Potrivit autorilor deplasarea acestor autovehicule e timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă generează mai multe accidente rutiere. 

În timpul dezbaterilor asupra proiectului în comisia pentru politică externă și integrare europeană, deputații s- au interesat despre faptul cum trebuie să procedeze cetățeanul Republicii Moldova care vine din Marea Britanie în țară cu un autovehicul care are amplasat volanul pe dreapta și care are nevoie să circule mașina și noaptea. 

”Trebuie să o pună la parcare și să circule cu acest vehicul doar ziua”, a răspuns raportorul.

Când vor fi interzise mașinile diesel și care vor fi consecințele acestei măsuri>>> 

Proiectul urmează să fie dezbătut și votat de forul Legislativ. 

721
Tagurile:
masini, circulatie, automobile, volan, drumuri
Tematic
Hoți de mașini recidiviști din sectorul Botanica. Imagini video făcute de Poliție
În Chișinău au apărut mașini cu numere stranii. Cine le conduce


Загрузка...