Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite

Surpriză: Cine va fi primul ambasador al Moldovei în Emiratele Arabe Unite

249
(reînnoit 14:15 08.06.2018)
Guvernul de la Chișinău a desemnat primul ambasador al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite. Parlamentul a acceptat candidatura acestuia, care deja a fost agreată de Guvernul de la Abu Dhabi.

CHIȘINĂU, 8 iunie – Sputnik. Victor Haruța a fost propus de Guvernul de la Chișinău pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Republica Moldova și-a inaugurat, în premieră, pe 10 mai, o misiune diplomatică în Emiratele Arabe Unite. Propunerea de a înființa ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi, a fost înaintată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). 

Comisia parlamentară pentru politica externă și integrare europeană a dat, săptămâna aceasta, aviz consultativ pentru desemnarea lui Victor Haruța în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite. Haruța deja a fost agreat de Guvernul de la Abu Dhabi.

Victor Haruța este angajat în MAEIE. Din anul 2017, se află în funcția de consilier în Secția cooperare economică și sectorială cu UE. Acesta a fost secretar I la Ambasada Republicii Moldova la Londra și consilier în cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare a MAEIE.

Ambasadorul desemnat la Abu Dhabi este fiul lui Eliferi Haruța, care ani la rând a ocupat funcția de șef al Întreprinderii Municipale ”Spații Vezi” din cadrul Primăriei Chișinău.

Victor Haruța va fi primul ambasador al țării noastre în Emiratele Arabe Unite.

249
Tagurile:
Victor Haruta, ambasador în Emiratele Arabe Unite, Abu Dhabi, Moldova
Tematic
Emiratele Arabe Unite ar putea aboli regimul de vize pentru moldoveni
Joi Moldova își deschide o ambasadă în Emiratele Arabe Unite
Produsele moldovenești, pe placul arabilor: Iată cât am exportat în Emiratele Arabe Unite


Загрузка...