Cogniac

Rușinos: Moldovenii sunt lideri în topul celor mai mari consumatori de alcool

0
(reînnoit 10:03 07.06.2018)
Moldovenii conduc detașat topul celor mai mari consumatori de alcool din Europa.

CHIȘINĂU, 7 iunie — Sputnik. Moldovenii se mențin în topul celor mai mari consumatori de alcool din Europa. Este vorba de 15,2 litri de alcool pur pe cap de locuitor. Datele au fost prezentate în cel mai recent raport al Organizația Mondială a Sănătății. 

În top, la mică distanță de țara noastră, se regăsesc și cetățenii Lituaniei cu 15 litri de alcool pur pe cap de locuitor. Pe locul trei în topul consumatorilor de alcool se regăsește Cehia cu 14,4 litri de alcool pur.Vecinii de peste Prut consumă alcool în cantități moderate. Aceștia sunt cu mult în spatele Moldovei în clasament. Aceștia beau 12,6 litri de alcool pur pe cap de locuitor. 

Cât de straniu nu s-ar părea, ucrainenii consumă și mai puțin alcool decât românii. În cazul lor este vorba de 8,6 litri de alcool pur pe cap de locuitor. Și rușii consumă mai puține băuturi tari, cu 11,7 litri de alcool pur per capita.

Pe cealaltă parte a baricadei în Europa se află Turcia, cu doi litri de alcool pur pe cap de locuitor, Bosnia și Herțegovina, cu 6,4, și Albania, cu 7,5. Documentul a fost publicat de Organizația Mondială a Sănătății la sfârșitul lunii mai și prezintă măsurătorile efectuate în 2016.

0
Tagurile:
alcool, europa, consumatori
Tematic
Peste 11 mii de moldoveni sunt infectați cu HIV/SIDA. Cât de ușor se contractează boala
Ce spune un medic român despre doctorii moldoveni care muncesc în România
Tot mai mulți moldoveni se înarmează. Câți concetățenii de-ai noștri dețin arme


Загрузка...