Reținere, cătușe - foto simbol

Iată cum sunt prostiți moldovenii: Ce schemă a pus la cale un escroc din Capitală

144
(reînnoit 17:18 04.06.2018)
Aveți grijă în cine vă încredeți - escrocii sunt inventivi și știu cum să vă lase fără bani. O dovedește și cazul unui bărbat care dorit să se facă cu mașină de peste hotare.

CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik. Naivitatea l-a costat pe un chișinăuian exact 4000 de euro. Cu acești bani, un escroc s-a angajat să-i aducă un automobil de peste hotare, dar s-a făcut nevăzut îndată ce a primit suma.

Un bărbat în vârstă de 44 ani, originar din raionul Cantemir, a făcut o plângere la Poliția din Chișinău, afirmând că ar fi fost înşelat de bani de către un necunoscut, care i-a promis să-i aducă un automobil din afara țării. Oferta a fost plasată pe un site de anunţuri pe internet.

Ofiţerii de investigaţii a Inspectoratului de Poliţie Buiucani au identificat şi reţinut individul, care s-a dovedit a fi locuitor al capitalei, în vârstă de 43 de ani.

Forţele de ordine au constatat că escrocul ar fi însuşit de la victimă suma de 4000 euro, în calitate de avans, întocmind şi o recipisă în care individul s-ar fi obligat ca, în termen de 20 de zile, să aducă automobilul de model,,Toyota Prius" de peste hotare, însă ar fi dispărut ulterior cu tot cu bani.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie iar bănuitul riscă să fie sancționat cu amendă sau cu închisoare de la doi la șase ani.

Iată cât de ușor poate să "câștige" o mie de euro un polițist în Moldova>>>

De altfel, individul, anterior judecat pentru infracţiuni similare, mai este suspectat în alte 13 episoade de escrocherie, unde ar fi acţionat după aceeaşi schemă.

144
Tagurile:
automobil, angajat, bani, escroc, schema, Politia
Tematic
Iată cum ascultă procurorii ce vorbim la telefon
Iată cum își cresc polițiștii averile – Cazul unui ofițer de investigații


Загрузка...