Alegeri 2018

Turul II al alegerilor locale: Locuitorii Chișinăului își aleg primarul

295
(reînnoit 10:42 03.06.2018)
Locuitorii municipiului Chișinău sunt așteptați la urme pentru a-și exercita dreptul la vot.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Locuitorii Capitalei sunt așteptați astăzi la secțiile de votare pentru a-și alege primarul.  Scrutinul de astăzi se desfăşoară la fel ca şi cele din data de 20 mai. Secţiile de vot au fost deschise la ora 7.00 şi se vor închide la 21:00.

În total în Chișinău au fost deschide 312 secţii de votare. Cele mai multe, 70 la număr vor activa pe parcursul acestei zile în sectorul Botanica. În sectorul Râşcani sunt 53, iar în sectorul Centru — 42. Locuitorii de la Buiucani își vor putea exercita votul la cele 41 de secții de votare. Tot atâtea au fost amenajate la Ciocana. În suburbiile municipiului Chişinău sunt deschise 65 de secţii de votare.

Pentru turul II al alegerilor au fost tipărite peste 634 de mii de buletine de vot în română şi rusă. În municipiu sunt peste 634 de mii de locuitori cu drept de vot. Cei mai mulţi sunt în sectoarele Botanica şi Râşcani şi în suburbii.
Potrivit CEC, în primul tur la urne s-au prezentat peste 225 de mii de cetățeni cu drept de vot sau 35 la sută, aceasta fiind cea mai mică rată de participare la vot din istoria alegerilor locale, declarate valabile.

295
Tagurile:
Capitală, turul II, alegeri
Tematic
Deputat comunist: Viitoarele alegeri parlamentare ar putea să nu fie recunoscute
Sondaj: La Chișinău și Bălți vom avea două tururi de alegeri - Detalii
Dodon: Declarații importante cu privire la alegeri


Загрузка...