Bani

Achitați cu bani cash? Fiți atenți la bancnote

239
(reînnoit 16:59 02.06.2018)
Mai mulți bani falși au fost puși în circulație în magazinele și piețele din țară.

CHIȘINĂU, 2 iunie — Sputnik. Pe parcursul anului 2017 au fost pornite şi documentate 57 de cauze penale pe faptul punerii în circulaţie a banilor falşi.

Poliția Republicii Moldova vine în ajutorul populației și comunică câteva deosebiri, care pot fi observate cu uşurinţă, la prima vedere, precum şi unele metode de verificare a bancnotelor.

Astfel, dacă aveți dubii cu privire la unele bancnote primite, o metodă simplă pentru a verifica dacă o bancnotă este falsă sau nu este să încercați să răzuiți culoarea de pe ea, cu o cheie sau cu o monedă.

Dacă culoarea de pe ea se răzuiește, este unul dintre semnele clare că bancnota este falsă. Pe de altă parte, bancnotele false sunt mai deschise la culoare.

Cel mai des sunt falsificate bancnote 100 de lei. Iată cum poteți verifica decă sunt false sau nu:

1. În stânga colțurile superioare și inferioare ale bancnotelor false sunt închise, aproape negre, în original — maro.

2. Pe bancnota originală regiunea de trecere păr și fața a lui Ștefan cel Mare este ușor neclară, iar la bancnota falsă este prezent un intens contrast.

3. Pe bancnotele contrafăcute firul de argint este deplasat spre stânga, aproape că se confruntă cu Ștefan, iar cifra 100 din centru este abia vizibilă.

4. La fel, bancnotele false nu au fibrele colorate care pot fi observate pe o suprafata alba, astfel, pentru a nu avea neplăceri, verificați acest detaliu.

Avem motive să intrăm în panică? Ce se va întâmpla cu bancnotele de 500 de euro>>>

Oamenii legii mai vin cu un apel către cetățeni — „dacă aveți suspiciunea că dețineți o bancnotă falsă, nu încercați să o plasați mai departe, anuntați imediat Poliția".

239
Tagurile:
bancnote, documente, bani falși
Tematic
Expert: Motivul pentru care Moldova nu a primit bani din partea UE
Vrei să mergi la mare, dar nu ai bani? Iată ce soluții ai acasă: Ieftin și plăcut
Groaznic: Iată cum a reușit un bărbat să curețe de bani casele oamenilor din Sângera


Загрузка...