Alegeri

Ziua tăcerii: Iată ce nu trebuie facă pretendenții la șefia Capitalei

99
(reînnoit 14:09 02.06.2018)
Mâine în Chișinău se va desfășura turul doi al alegerilor locale.

CHIȘINĂU, 2 iunie — Sputnik. Astăzi este ziua tăcerii înainte de turul doi al alegerile locale care vor avea loc mâine. Candidații la funcția de primar nu pot face campanie electorală. Singurul lucru care se permite este distribuirea afişelor, pliantelor și publicitățile de pe panouri stradale sau în mediul online. Tot astăzi buletinele de vot sunt repartizate la secţiile de votare, sub supraveghere poliţiştilor.

Potrivit procedurii, după ce buletinele de vot ajung la secţiile de votare mai sunt odată numătate. Acestea vor fi păstrate până mâine dimineață într-un seif.

Amintim că în turul do nu este prevăzut un prag electoral. Astfel, va câștiga candidatul care va acumula cele mai mule voturi din partea alegătorilor.

În turul doi al alegerilor din Chișinău se vor bate liderul Partidului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și membrul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.
În primul tur al alegerilor locale din Capitală Ion Ceban a acumulat 40,97 % din electorat, iar Andrei Năstase 32,12%.

Turul doi al alegerilor locale se va desfășura mâine doar în Chișinău. Scrutinele vor fi monitorizate de observatori naționali şi internaţionali. În același timp, poliția va asigura securitatea și ordinea publică pentru a preveni eventuale incidente. Oamenii legii vor supraveghea fiecare secţie de votare, pe o rază de o sută de metri.

 

99
Tagurile:
Ion Ceban, Andrei Năstase, ziua tăcerii, alegeri
Tematic
Deputat comunist: Viitoarele alegeri parlamentare ar putea să nu fie recunoscute
Sondaj: La Chișinău și Bălți vom avea două tururi de alegeri - Detalii


Загрузка...