Valea Morilor

Parcul "Valea Morilor" nu va mai arăta la fel: Iată ce se va schimba

241
(reînnoit 18:22 09.07.2018)
Vizitatorii parcului "Valea Morilor" vor rămâne surprinși de felul în care va arăta acesta după ce vor fi făcute mai multe lucrări de renovare

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Parcul "Valea Morilor" din Capitală se va schimba la față în această vară. 

Lucrările de reconstrucție a scării de la intrarea în parc au început. Acestea sunt finanțate de Primăria Sectorului 1 din București. În acest scop au fost alocate 920.000 de euro. 

Scara este un monument istoric important pentru Chișinău și reprezintă punctul de legătură cu alte monumente istorice din parc. Este vorba de monumentul ridicat în memoria interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

În data de 16 mai primarul general interimar al Municipiului Chișinău Ruslan Codreanu, pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu și primarul Sector 1 București, Dan Tudorache, au semnat un acord cadru de finanțare a proiectului de reconstrucție a scărilor din granit.

Scările din Valea Morilor au fost construite în 1950 și nu au fost renovate niciodată.

241
Tagurile:
Primăria Sectorului 1, se va schimba, Bucuresti, Valea Morilor, parc
Tematic
Scandal: Chirtoacă ar fi autorizat noi construcţii în Valea Morilor
Caz șocant în Capitală: Descoperire macabră în parcul Valea Morilor - FOTO
Parcul Valea Morilor și Moldexpo: cum se vor transforma peste patru ani
Vasile Bolea

Motivul pentru care PSRM a propus scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui

88
Deputatul PSRM Vasile Bolea, care este și președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, a explicat motivul pentru care deputații socialiști propun scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țări.

CHIȘINĂU, 2 dec- Sputnik. Deputatul PSRM Vasile Bolea a precizat pentru Sputnik Moldova motivul pentru care socialiștii propun scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui țării și trecerea acestuia sub controlul Parlamentului. 

”Președintele nou ales este cetățean și al altui stat, adică are dublă cetățenie și a jurat credință altei țări. În aceste condiții, noi considerăm că acest lucru este unul dăunător pentru securitatea statului. Dacă Maia Sandu va renunța la dubla cetățenie, atunci vom reveni la discuții și vom propune alte modificări legate de activitatea SIS”, a declarat Vasile Bolea, deputat PSRM. 

Deputatul socialist, care deține și funcția de președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, spune că revenirea SIS-ului în subordinea Legislativului nu este ceva nou pentru țara noastră - până în 2019 a fost tot așa. 

”Republica Moldova este o țară parlamentară și este necesară consolidarea controlului parlamentar asupra sistemului național de securitate”, a mai spus Vasile Bolea. 

În această seara Maia Sandu a declarat că va contesta inițiativa socialiștilor la Curtea Constituțională, dacă aceasta va fi adoptată în plen. Totodată, ea a anunțat că mâine va organiza un protest în fața Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
Fracţiunea PSRM, deputați PSRM, PSRM
Tematic
Deputați PDM și PPDA: Iată cine ar fi gata să facă coaliție cu PSRM
Fosta deputată PSRM, Elena Hrenova a murit


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

Record absolut! Atâtea cazuri zilnice de COVID-19 nu au mai fost

31
Astăzi s-au înregistrat alte 1 717 cazuri noi de COVID-19. Virusul nemilos a luat viața a 20 de bolnavi. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 2 343 de persoane.

CHIȘINĂU 2 dec - Sputnik. Pandemia de COVID-19 se răspândește cu repeziciune. În țară, astăzi s-au înregistrat tocmai 1 717 cazuri noi de coronavirus. Șapte cazuri sunt de import, iar restul - cu transmitere locală. 

Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 111 580 de cazuri. 

În prezent sunt 11 526 de cazuri active de COVID-19. Printre cei diagnosticați miercuri cu COVID-19 se numără și 104 cadre medicale. Responsabilii de la Ministerul Sănătății susțin că cea mai gravă situație este în Capitală, unde doar astăzi s-au înregistrat 685 de cazuri noi. 

20 de bolnavi au pierdut lupta cu noul virus. Bilanțul deceselor a ajuns la 2 343. 

279 de pacienți se află în stare extrem de gravă, iar 51 dintre aceștia sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Datele mai arată că numărul de cazuri a crescut cu 4,8 la sută comparativ cu săptămână trecută. Cele mai afectate de COVID-19 sunt persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. 

Responsabilii de la Ministerul Sănătății susțin că 793 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 96 711 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Ministerul Sănătăți, bolnavi, spitale, pandemie, COVID-19
Tematic
Putin a dispus începerea vaccinării în masă împotriva COVID-19


Загрузка...