pensionar bătrâni bătrân

Deputații se gândesc la bătrânii singuri. Ce se discută în Parlament

109
(reînnoit 18:08 30.05.2018)
La Ceadâr-Lunga urmează să fie construit un azil de bătrâni modern, dotat cu toate utilitățile.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Un azil e bătrâni cu toate utilitățile urmează să fie edificat în municipiul Ceadâr-Lunga. Un proiect de lege privind scutirea de taxe a mărfurilor și serviciilor importate pentru construcţia azilului a fost prezentat, marți, de secretarul general de stat a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

Funcționarul de la Ministerul Sănătății a declarat în fața deputaților că obiectul va fi unul modern și unic în Moldova, care va avea o capacitate de 32 de locuri. Potrivit lui Gîlca, edificiul va fi construit de un investitor turc din regiunea Ankara.

”Toate cheltuielile vor fi suportate de investitor. Costurile pentru construcție se estimează la 500 de mii de euro. Există un teren identificat. Este un obiect de care țara are nevoie”, a declarat Gîlca.

Secretarul general de stat a declarat că proiectele de acest gen se bucură de înlesniri fiscale şi vamale pentru toate lucrările de construcţie şi montaj. Astfel, se propune scutirea de taxa vamală, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale şi scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără drept de deducere a mărfurilor şi serviciilor importate sau livrate pentru construcţia Azilului de bătrâni în municipiul Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia.

Acest proiect este posibil datorită înțelegerilor dintre investitorii turci și administrația UTA Găgăuz-Yeri.

Proiectul urmează să fie examinat și aprobat în ședința plenară a Legislativului.

109
Tagurile:
bătrân, azil, Ceadâr Lunga, pensionar, Găgăuzia, Turcia, Parlament
Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
Tematic
Un bătrân de 100 de ani, dispărut din azil, a fost găsit în patul unei vecine
Arde un azil de bătrâni. O persoană a murit. Plan roșu de intervenție


Загрузка...