bloc de locuit

Veteranii conflictului de pe Nistru își vor privatiza mai ușor apartamentele

75
(reînnoit 23:56 29.05.2018)
Parlamentul de la Chișinău a ratificat Amendamentul nr. l la Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care permite privatizarea locuinţelor construite în baza acestui Acord, înainte de rambursarea integrală a creditului accesat.

CHIȘINĂU,  29 mai – Sputnik. Schimbare importantă în procesul de privatizare a locuințelor care aparțin veteranilor, persoanelor cu dizabilități de război şi persoanelor intern deplasate din raioanele de est ale Republicii Moldova. Este vorba despre apartamentele construite în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Parlamentul de la Chișinău a ratificat Amendamentul nr. l la Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Chişinău, la 11 aprilie. Amendamentul nr. l va permite privatizarea locuinţelor construite în baza acestui Acord de împrumut, înainte de rambursarea integrală a creditului accesat, de către veteranii şi persoanele cu dizabilități de război şi persoanele intern deplasate din raioanele de est ale Republicii Moldova, care au avut de suferit în urma acţiunilor de luptă pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova.

Anexa nr. l din Acord stipula că privatizarea locuinţelor din imobilele construite în baza acestui document va fi posibilă după rambursarea integrală a creditului accesat, adică cel devreme în anul 2027. Totodată, potrivit Legii cu privire la locuinţe, persoanele care locuiesc în locuinţe pasibile de privatizare dispun de dreptul de a le privatiza până la 31 mai 2021.

Acordul-cadru prevede acordarea de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a împrumutului rambursabil de 4,9 milioane de euro Guvernului Republicii Moldova în scopul construcţiei locuinţelor pentru păturile vulnerabile social. În baza Acordului, Consiliul Municipal Chişinău a angajat, în anul 2008, un împrumut, recreditat prin Ministerul Finanţelor, prin care s-a obligat să ramburseze suma de 3 235 560 de euro pe o perioadă de 20 de ani, inclusiv perioada de graţiere de 5 ani, din care s-au construit două blocuri – pe străzile N. Milescu Spătaru 21/5 şi Liviu Deleanu 9/2.

75
Tagurile:
veteranii conflictului de pe Nistru, privatizarea apartamentelor, Parlament
Tematic
S-a încheiat şi a doua rundă de privatizare
Important: un nou termen pentru privatizarea apartamentelor primite de la stat


Загрузка...