Vaccinare. Poză simbol

Ne vaccinăm sau nu copiii? Un cunoscut preot ortodox pune punctul pe i

264
(reînnoit 09:21 27.05.2018)
Părintele Calistrat Chifan a mărturisit la una dintre recentele sale predici că foarte multă lume îl întreabă ce să facă: să-și vaccineze sau nu pruncii. Răspunsul pe care l-a dat părintele ar putea nu doar să șocheze, ci și să scandalizeze multă lume.

CHIȘINĂU, 27 mai — Sputnik. Părintele Calistrat Chifan spune că sănătatea pruncilor este o datorie, iar lumea este manipulată pe subiectul vaccinurilor.

"Pe mine mă întreabă foarte mulți ce să facă, vă dați seama, este o chestiune medicală la care nu am cum să răspund. Dar vedeți cu câtă subtilitate se lucrează și toată lumea este dusă în eroare? Nimeni nu pune punctul pe I. Sunt doua războaie, dacă te uiți în media, o parte vor vaccin și o parte sunt împotriva", spune părintele Calistrat.

Contrar așteptărilor unora, părintele Calistrat se pronunță pentru vaccinarea copiilor.

"Deși sistemul comunist, așa incompetent cum a fost, prin Institutul Cantacuzino a vaccinat toată Romania timp de 40 de ani, cu vaccinuri omologate, verificate și toată lumea a trăit și a fost sănătoasă, nu am avut epidemii ca în vremea ciumei sau a holerei, așa cum a fost pe vremea războiului", spune ieromonahul.

Dar părintele nu admite ca vaccinarea să fie obligatorie și nici ca pruncii să fie imunizați cu vaccinuri produse în străinătate.

"Vaccinurile salvează vieți, dar să fie omologate!", precizează el.

"Deci, cu rea voință se fac tot felul de emisiuni și propagande mincinoase și se cer tot felul de legi obraznice ca "obligația vaccinurilor".
Da! Tu îmi dai mie obligația asta, dar și tu ești obligat să deschizi Institutul Cantacuzino și să faci vaccinuri românești și să-i pui pe cercetătorii noștri să lucreze că sunt cei mai buni!!!

Greșelile comise de părinți după vaccinarea copiilor>>>

Iar pruncii noștri să fie vaccinați cu vaccin făcut în Romania, căci nu are grijă un străin să îți dea ție ceva de calitate că tu sa exiști ca nație, tu trebuie să-ți conservi nația! Așa face orice gospodar bun, alege cele mai bune ouă din care să scoată pui! Trebuie să explicăm Guvernului că, pe lângă toate greșelile politice pe care le face, nu trebuie să le scape din vedere deschiderea Institutului Cantacuzino pentru sănătatea pruncilor țării. Act politic de înaltă demnitate națională", a conchis ieromonahul Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași.

264
Tagurile:
vaccinare copii, parinte, declaratie, ortodox, preot, Lume
Tematic
Alarmant: Boală gravă care afectează tot mai mult copii de grădiniță
Părinții nu vor să accepte, dar acesta este adevărul. De ce unii copii nu ajung campioni

Sânge şi plasmă pentru tratamentul Covid-19: Gestul soldaților moldoveni

6
(reînnoit 07:34 26.11.2020)
Peste 500 de militari în termen şi pe contract, angajaţi civili ai Armatei Naţionale, precum şi studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” (AMFA), au donat astăzi sânge şi plasmă în garnizoanele Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Potrivit șefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrțînă, pentru desfăşurarea acţiunii respective au fost create patru echipe mobile speciale în Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia” şi la sediul AMFA. Totodată, militarii din Regimentul de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” au mers la Centrul Naţional de Transfuzie din Chişinău pentru a dona sânge şi plasmă.

Sursa a precizat că în cadrul evenimentului au fost donate peste 60 de doze de plasmă pentru tratamentul anti-Covid.

Alături de militari a fost ministrul Apărării Victor Gaiciuc, care le-a mulţumit celor prezenţi pentru receptivitate şi gestul frumos prin care se oferă o şansă la viaţă pacienţilor.

”Armata participă deseori la campaniile de donare a sângelui şi plasmei, prin aceasta demonstrând o dată în plus că militarii sunt alături de societate. Vreau să vă mulţumesc pentru disponibilitatea pe care o manifestaţi de fiecare dată prin participarea în număr mare la evenimente de acest gen”, a spus ministrul Apărării.

Campania este organizată de Ministerul Apărării, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui.

De menționat că în luna septembrie curent, militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au donat 466 de doze de sânge și 83 doze de plasmă, în cadrul unei campanii similare.

Anual, peste 2000 de militari în termen şi prin contract, dar şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale, donează sânge în cadrul campaniilor organizate în parteneriat cu de instituţiile specializate din ţară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
Armata RM, plasme, Sânge
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Cum ne pregătim pentru donarea de sânge


Загрузка...
Toamnă

Înghețuri în toată țara: Prognoza meteo pentru 7 zile

204
(reînnoit 20:41 25.11.2020)
Sfârșitul de noiembrie continuă să ne surprindă cu zile destul de frumoase. Astăzi, pe timp de zi, va fi mai cald cu un grad decât miercuri, noaptea însă temperaturile rămân în continuare negative.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +5..+8 grade Celsius în nordul țării, +6..+9 grade vor fi în centru, iar în sudul țării sunt așteptate maxime de până la +10 grade.

Prognoza meteo pentru 26 noiembrie – 02 decembrie
Prognoza meteo pentru 26 noiembrie – 02 decembrie

Noaptea va fi mai rece, cu temperaturi sub zero grade. Cerul va fi variabil, iar vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică ridicată. Vântul va sufla din sud-est. 

Vineri, vremea se răcește, iar în weekend în nordul țării ar putea să cadă și câțiva fulgi. Săptămâna viitoare, nu sunt prognozate schimbări esențiale ale vremii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

204
Tagurile:
Prognoze, prognoze meteo, hidrometeo, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Prognoza meteo pentru 25 noiembrie: Cum va fi vremea miercuri


Загрузка...