Internet

Este atât de simplu câștigi 28 de milioane de lei în Moldova. Iată cum

196
(reînnoit 15:48 15.05.2018)
Mai mulți indivizi s-au îmbogățit din afaceri ilegale în mediul online

CHIȘINĂU, 16 aprilie — Sputnik. Administratorii unei societăți comerciale au fost trimiși în judecată pentru că au pus pe roate o afacere ilegală în domeniul jocurilor de noroc în mediul online.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze Speciale, în 2014 indivizii au încheiat un contract de prestări servicii cu o societate comercială din Republica Moldova pentru a camufla acțiunile ilegale de practicare a jocurilor de noroc prin intermediul sistemelor de comunicații electronice.

În perioada 2014 — 2017, ei au organizat și desfășurat jocuri de noroc de tip pariuri sportive în mediul online. Aceștia au încasat ilegal bani de la cetățenii țării noastre prin intermediul conturilor deschise în sistemul de plăți electronice, deși aceste acțiuni sunt considerate monopol de stat.

Indivizii au obținut un profit de aproximativ 28 de milioane de lei. Pentru a nu da de bănuit, afaceriștii converteau leii moldovenești în euro și dolari SUA, iar ulterior îi transferau în instituții bancare din Germania și Liechtenstein.

În cadrul urmăririi penale au fost puse sub sechestru aproximativ opt milioane de lei, bunuri imobile și mobile care aparțin învinuiților, inclusiv 4 autoturisme de lux și cote părți din apartamente și loturi de teren. Dacă vor fi găsiți vinovați indivizii riscă până la 10 ani de închisoare și amendă de până la 16.000 unități convenționale.

196
Tagurile:
mare, picior, afacere, judecată, jocuri de noroc
Tematic
Cum să economisești bani, tehnici care funcționează
Cetăţenii plecaţi la muncă în străinătate hrănesc Moldova: De unde vin cei mai mulţi bani
Bani din partea statului pentru dezvoltarea afacerilor: Iată cum poți deveni beneficiar
Guvernul, gata să dea bani agenților economici. Ce trebuie să facă aceștia


Загрузка...