Eliberarea puietului de pește în lacul Dubăsari, imagine de arhivă

Fără trolling: Noi reguli și noi pedepse pentru pescarii moldoveni

203
(reînnoit 09:42 15.05.2018)
Pescarii din Moldova trebuie să țină cont de noile modificări la Legea privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura, care au fost publicate recent în Monitorul Oficial.

CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Au intrat în vigoare noi reguli pentru pescarii din Moldova. Amendamentele au fost publicate în Molitorul Oficial. Astfel, după perioada de prohibiție, va fi permis pescuitul sportiv, amator și de agrement pe lacul de acumulare Dubăsari, de la kilometrul 362, (de lângă biserica Sfântul Nicolae din satul Holercani) în amonte.

De asemenea, a fost redusă distanța unde era interzis pescuitul în amonte și aval de podurile de peste fluviul Nistru şi râul Prut, de la 500 la 100 de metri și la gura de vărsare a afluenților în aceste două mari bazine acvatice.

În perioada prohibiţiei anuale a pescuitului, autoritatea emitentă poate permite pescuitul scrumbiei pe o anumită perioadă în funcţie de componenţa cantitativă şi calitativă a populaţiei migratoare. Această perioadă va fi determinată în colaborare cu autoritățile responsabile din Ucraina.

O altă regulă ține de ”interzicerea pescuitului la trenă (trolling), cu folosirea mijloacelor speciale de localizare a organismelor acvatice (sonar) de pe mijloace de transport acvatic, dar și vânătoarea subacvatică”.

Totodată, au fost modificate pedepsele pentru prejudiciul cauzat prin pescuit, comercializare, posesiune şi export ilicit sau prin nimicire a resurselor biologice acvatice în obiectivele acvatice piscicole pentru unele specii de pești.

Amenzi pentru pescarii care vor încălca legea
Amenzi pentru pescarii care vor încălca legea

203
Tagurile:
trolling, pescari, pedepse, Monitorul Oficial, moldoveni
Tematic
Șocant: La Nistru braconierii trag cu armele în inspectorii piscicoli
Fostul șef al Serviciului Piscicol ar putea face 15 ani de pușcărie


Загрузка...