CNA

Noi percheziții operate astăzi în Moldova: Cine a căzut în plasa CNA

335
(reînnoit 17:54 14.05.2018)
Centrul Național Anticorupție a reținut astăzi mai multe persoane, printre acestea fiind și cinci funcționari din cadrul unei structuri de stat.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Cinci inspectori ai Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto şi un reprezentant al unui operator de transport rutier au fost reţinuţi în această după-amiază de ofiţerii CNA, procurorii anticorupţie şi investigatorii de la SPIA din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit materialelor procesului penal, inspectorii Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto, fiind dislocați în punctele mobile de verificare a încărcăturii camioanelor de mare tonaj (Sângera şi Cimişlia), ar fi implementat o schemă de estorcare a mijloacelor bănești de la operatorii de transport rutier de mărfuri. Inculpații primeau de la fiecare „camion" sume între 200 şi 500 de lei.

Banii ar fi fost pretinşi pentru a scuti transportatorii de tragerea la răspundere contravenţională pentru „încălcarea regulilor traficului de încărcături periculoase (explozive, uşor inflamabile, radioactive sau toxice), de mare gabarit sau supragrele cu vehicule".

În cadrul urmăririi penale au fost întreprinse un şir de măsuri speciale de investigaţii în care au fost documentate acţiunile ilegale ale inspectorilor şi a unor operatori de transport rutier.

”Mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă, trafic de influenţă au fost iniţiate şi conexate într-un proces comun”, a comunicat CNA.

Schema prin care medicii ne bagă pe gât medicamente scumpe — Detalii de la CNA>>>

Cazul este documentat în continuare pentru identificarea întregului cerc de suspecţi.

335
Tagurile:
retinuti, inspectori, camioane, procurori, bani, Procuratura Anticoruptie, CNA, ANTA, MAI
Tematic
Șeful CNA a venit în Parlament, dar nu singur
Bilanţul CNA: Numărul infracţiunilor de corupţie este în creştere


Загрузка...