lei

Primarilor li se va oferi dreptul amendeze locuitorii satului sau orașului

600
(reînnoit 20:05 13.05.2018)
Sătenii și orășenii trebuie să fie atenți la cum se poartă în localitatea unde locuiesc, s-ar putea trezi cu amenzi din partea primarilor.

CHIȘINĂU, 13 mai — Sputnik. Administrația publică locală va fi împuternicită cu dreptul de constatare și sancționare pentru încălcarea regulilor de asigurare a curățeniei în sate și orașe. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat în Parlament d eun grup de deputați.

Potrivit documentului, agenți constatatori ai contravențiilor de acest fel vor fi polițiștii, inspectorii pentru protecția mediului și reprezentanții autorităților administrației publice locale. Astfel, vor fi în drept să constate contravenții şi să încheie procese-verbale primarul, viceprimarul, arhitectul-şef, şefii și șefii adjuncți ai subdiviziunilor specializate din cadrul administrației publice locale, specialiştii principali şi specialiștii coordonatori din cadrul acestora desemnați de către primar.

Procesele-verbale cu privire la contravențiile respective sunt remise spre examinare comisiei administrative, iar procesele-verbale — instanței de judecată.

Codul Contravențional al Republicii Moldova prevede un șir de sancțiuni pentru încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale. Persoanele fizice sunt sancționate cu amenzi de până la 1 800 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității, iar în cazul persoanelor juridice amenda este de până la 9 000 de lei.

600
Tagurile:
curatenie, localitate, amenzi, primari
Tematic
Salariații din Moldova riscă amenzi de până la 25 de mii de lei. Vezi pentru ce
Majorarea amenzilor nu a redus numărul accidentelor în Moldova


Загрузка...