Spital

A intrat în vigoare legea care poate bate tare la buzunar pacientul

450
(reînnoit 14:12 11.05.2018)
Atenție cum vă purtați în spital. A intrat în vigoare legea care îi poate bate tare la buzunar pe pacientul sau pe rudele acestuia ori chiar să-i trimită direct în izolator.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. În Republica Moldova, pacienții sau rudele acestora pot fi trimiși din spital direct în închisoare. Legea care prevede sancțiuni drastice pentru persoanele care vor jigni verbal și vor agresa fizic lucrătorii medicali a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Autorul documentului, deputatul Valentina Stratan, a declarat pentru Sputnik-Moldova că acțiunea juridică a legii intră în vigoare din data publicării acesteia în Monitorul Oficial.

Asta înseamnă că  jignirea premeditată a onoarei, demnităţii sau reputaţiei profesionale a lucrătorului medical care se află în misiune de serviciu va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1 250 de lei. 

Totodată, ultragierea lucrătorului medical însoţită de acţiuni huliganice şi vătămare corporală va fi sancționată cu amendă de până la 7 500 de lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

450
Tagurile:
a intrat în vigoare, bate la buzunar, spital, pacienți, chișinău
Tematic
Ofițerii CNA s-au luat, din nou, de capul medicilor - Iată ce au făcut la un spital
Se întâmplă în Moldova: Un medic a fost bătut cu cruzime chiar în spital
Focar de hepatită într-un sat din Leova. Zeci de copii sunt internați la spital


Загрузка...