Închisoare

Șoferul unui BMW a luat doar trei ani de pușcărie, chiar dacă a ucis un polițist

111
(reînnoit 16:52 10.05.2018)
Un bărbat care a lovit cu mașina mortal un polițist va sta doar trei ani după gratii.

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. Șoferul care acum trei luni a lovit mortal un polițist la Coșnița a fost condamnat la trei ani de închisoare cu interdicția de a conduce mijloace de transport timp de patru ani. De asemenea, acesta a fost obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral în mărime de 200 000 de lei.

Procurorii au demonstrat vinovăția inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, infracțiune comisă în stare de ebrietate".

Tragedia s-a produs în data de 3 februarie. Inculpatul conducea un BMW, în stare de ebrietate, pe drumul Dubăsari—Chișinău. În apropiere de comuna Coșnița, el a pierdut controlul volanului și a intrat pe acostamentul din sensul opus. El a un pieton care stătea pe marginea drumului.

Impactul a fost atât de violent încât victima de 28 de ani a decedat pe loc. Bărbatul era agent de patrulare și, în acea zi, se afla în afara orelor de serviciu. Rezultatele testului de alcoolemie a arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge — de 1,63 g/l. Fiind audiat de procurori, conducătorul auto și-a recunoscut integral vina.

Poliția precizează: Nu aveți nevoie de aceste acte la trecerea frontierei>>>

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

111
Tagurile:
inchisoare, mortal, lovitura, politist, sofer, BMW
Tematic
Încă un șofer cu „sindromul BMW": De data această, prins de Poliția de Frontieră
Ești șofer și îți place viteza? Iată ce amenzi usturătoare vei plăti


Загрузка...