Chișinău, imagine de arhivă

Societatea civilă vrea ordine în alegeri: Iată ce le-a cerut concurenților electorali

64
(reînnoit 10:01 28.04.2018)
Reprezentanții societății civile le-au cerut candidaților înscriși în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău să-și asume mai multe angajamente în fața cetățenilor.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. În cadrul unei conferințe de presă, mai mulți activiști civici au anunțat o serie de angajamente pe care ar trebui să și le asume candidații în fața cetățenilor și a societății civișe. Candidații care s-au înscris în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei sunt îndemnați să nu refuze participarea la dezbaterile publice, să se axeze pe problemele urbane, să nu lanseze mesaje geopolitice și să nu facă PR negru. 

”Am vrea ca cei care candidează să-și asume un angajament pe termen lug în privința problemelor orașului și să nu utilizeze metodele de PR negru. Ispita e foarte mare, dar am vrea să avem o campanie echilibrată, o campanie centrată pe probleme și nu pe alte metode”, a declarat activistul civic Vitalie Sprânceană.

De asemenea, reprezentanții societății civile i-au îndemnat să nu folosească bani de proveniență dubioasă pentru finanțarea campaniei electorale.

Alegerile locale vor avea loc pe data de 20 mai. În cursa pentru funcția de primar general al Capitalei s-au înscris 12 candidați. Următorul primar se va afla în funcție timp de un an, până la următoarele alegeri locale generale care urmează să aibă loc în anul 2019.

64
Tagurile:
misiune imposibila, fata cu reactiunea, candidati, angajamente, Video, Chisinau
Tematic
CEC, despre decalajul din Registrul de Stat al Alegătorilor și listele electorale
CEC i-a informat pe raportorii APCE cum se vor desfășura alegerile în Moldova
Câţi alegători sunt în Moldova: CEC face precizarea


Загрузка...