Strângere de mâna

Bani din partea statului pentru dezvoltarea afacerilor: Iată cum poți deveni beneficiar

77
(reînnoit 11:52 24.04.2018)
Mai multe persoane care au muncit peste hotare și intenționează să inițieze afaceri în țara noastră au primit finanțare din partea statului.

CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik. Veste bună pentru 44 de antreprenori care au devenit beneficiari ai programului PARE 1+1. Aceștia urmează să primească finanțare din partea statului pentru a-și dezvolta propria afacere. Destinatari sunt oamenii care au muncit peste hotare și s-au întors acasă cu intenția de a investi banii câștigați într-o afacere.

"Programul PARE 1+1 este un instrument eficient pentru atragerea resurselor financiare în economia Republicii Moldova. Pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii, atragerea investițiilor este o prioritate. În plus, creează o imagine pozitivă țării. Apreciez faptul că Programul prezintă interes activ în rândul imigranților. Cunosc persoane care cu susținerea programului PARE 1+1 s-au implicat și și-au lansat o afacere. Mă bucură interesul tot mai sporit față de granturile oferite de PARE 1+1, de aceea vreau să găsim și alte modalități ca să aducem cetățenii noștri acasă și să-i susținem să lanseze afaceri", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburic.

Valoarea totală a granturilor oferite depășește 10 milioane de lei. Majoritatea celor care vor beneficia de finanțare din partea statului intenționează să inițieze afaceri în domeniul industriei, prestări servicii și agricultură. În acest an au fost investite din bugetul de stat 40 de milioane de lei care urmează să fie oferite drept granturi.

PARE 1+1 este un program guvernamental și prevede finanțarea afacerilor sub formă de granturi de până la 250 de mii de lei. Beneficiari pot fi peroanele care au muncit în străinătate sau rudele acestora de gradul întâi.

77
Tagurile:
beneficiari, Afacere, stat, bani
Tematic
Afacere ilegală, protejată de funcționari. Cum s-au îmbogățit doi locuitori din Nisporeni
Pornește o afacere din facultate – Doar ASEM îți oferă această șansă
Afacere ilegală, protejată de funcționari. Cum s-au îmbogățit doi locuitori din Nisporeni
Imigranți la Moscova

Ambasada Moldovei la Moscova, despre legalizarea șederii pe teritoriul Rusiei

51
(reînnoit 14:14 23.04.2021)
Reprezentanța diplomatică a Moldovei la Moscova s-a adresat cetățenilor moldoveni cu îndemnul de a-și legaliza aflarea lor în Rusia în conformitate cu legislația locală.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Ambasada Moldovei în Rusia le recomandă insistent cetățenilor moldoveni să-și legalizeze șederea în Federația Rusă în conformitate cu legislația țării. Misiunea diplomatică a comunicat acest lucru pe pagina sa de Facebook.

”După 15 iunie 2021, persoanele care se află ilegal pe teritoriul Rusiei, sunt pasibile de sancțiuni sub formă de îndepărtare de pe teritoriul FR, precum și aplicarea interdicțiilor de intrare, inclusiv pe termen de lungă durată”, a explicat Ambasada.

Misiunea diplomatică a amintit de asemenea că persoanele care se află ilegal pe teritoriul Federației Ruse, contrar prevederilor legislației migraționale, dispun de dreptul de a-și legaliza statutul de ședere, fără aplicarea sancțiunilor prevăzute în acest caz, până la 15 iunie curent.

MAI rus: Imigranții ilegali din Moldova vor trebui să părăsească țara până pe 15 iunie>>>

Ei au acest drept în conformitate cu Decretul Președintelui Federației Ruse Nr.274 din 18 aprilie 2020 „Cu privire la măsurile temporare de reglementare a statutului juridic al cetățenilor străini și apatrizilor din Federația Rusă în legătură cu amenințarea extinderii în continuare a noii infecții cu coronavirus (COVID -19)”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
Imigranţi, ședere, legalizare, Moscova, Ambasada
Tematic
Trebuie oare să se pregătească moldovenii pentru "autoexpulzarea" din Rusia


Загрузка...
judecată

Un avocat stagiar, pe banca acuzaților: Este învinuit de contrabandă cu droguri

40
(reînnoit 12:33 23.04.2021)
Un avocat stagiar și complicele acestuia riscă ani grei de pușcărie pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik Un avocat stagiar și complicele acestuia vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău anunță că dosarul în care sunt vizați cei doi a fost finalizat și trimis în judecată. 

Aceștia acționau în baza unui plan criminal prestabilit, care le permitea să-și camufleze acțiunile astfel încât să-i ducă pe oamenii legii în eroare. În lunile martie – decembrie 2020, fiind responsabil de procurarea online a drogurilor din Olanda, avocatul stagiar a indicat în comandă date neveridice despre identitatea destinatarului.

Ulterior, fiind informat de complice despre sosirea mărfii, acesta s-a prezentat la poștă pentru a ridica coletul, în baza unui mandat fictiv de avocat stagiar, înregistrat pe numele unei persoane inexistente. Individul a fost reținut în flagrant delict, iar în interiorul coletului a fost depistată o cantitate de 6,05 grame de substanță psihotropă. 

Cei doi sunt bănuiți de "circulația ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare", "tentativă de contrabandă cu droguri" și "confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false".

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 18 ani de închisoare.

Conducerea Uniunii Avocaților a fost sesizată de procuratura Capitalei în legătură cu încălcările admise în activitatea avocatului stagiar și a conducătorului acestuia în scopul intervenirii potrivit competențelor și neadmiterii pe viitor a unor astfel de abateri de la lege.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
droguri, Procuratură, Avocat stagiar
Tematic
Gaiciuc: În Moldova nu va izbucni un nou conflict


Загрузка...
Curtea Constituțională

Curtea Constituțională are un nou judecător: Cine este el

0
Deputații au votat numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Este vorba despre Boris Lupașco, care a fost ales pentru un termen de șase ani.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Deputații din Parlament au votat acum câteva clipe în urmă numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Candidatul propus este Boris Lupașco și după procedura de vot, el urmează să depună jurământul. 

Știrea se actualizează ....

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Parlament, judecător, Curtea Constituțională


Загрузка...