implant

În Moldova și dinții sunt de contrabandă: Iată ce au descoperit polițiștii moldoveni

541
(reînnoit 10:20 21.04.2018)
Mai mulți indivizi s-au îmbogățit de pe urma unei afaceri ilegale cu implanturi dentare.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Șase contrabandiști au fost reținuți de oamenii legii pentru că au adus ilegal în țara noastră implanturi și articole pentru proteze dentare. Indivizii au vârste cuprinse între 30 și 40 de ani.

Ei au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

În perioada 2017-2018, indivizii au adus în țară articole dentare prin eludarea de la control, nefiind înregistrați în calitate de importatori oficiali. La fel, aceștia au făcut declarații vamale prin care au diminuat în facturile Invoice valoare mărfii importate. Marfa procurată din Israel, China, Italia și Coreea de Sud urma să fie vândută administratorilor clinicilor stomatologice private cu un preț mai mai decât cel de piață.

La fel, în data de 18 aprilie au fost efectuate 19 percheziții ăn mai multe locuri din municipiul Chișinău. În urma acestora, au fost ridicate peste 4000 de implanturi și articole pentru proteze dentare în sumă de peste 6 000 000 de lei. La fel, au mai fost ridicați bani în monedă națională și străină în valoare totală de circa 1 151 000 de lei.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunii și-au recunosc vina și sunt reținute pentru 72 de ore. Dacă li se va dovedi vinovăția, ele riscă pedeapsa cu închisoare de la 3 la 10 ani. La moment, se întreprind acțiuni pentru identificarea și altor membri ai grupului infracțional.

541
Tagurile:
aduse în țară, implant dentar, ilegal, contrabandă, Chișinău
Tematic
Asta chiar e culmea: Un tractor trecut peste Nistru prin contrabandă
Un nou tip de contrabandă: Polițiștii de frontieră nu au mai văzut așa ceva
Procurorii au destructurat o schemă de contrabandă cu piese pentru avioane


Загрузка...