Poliția de frontieră

Control deplin la frontiera moldo-ucraineană

109
(reînnoit 10:05 13.04.2018)
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat legea cu privire la ratificarea acordului privind controlul în comun în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat legea cu privire la ratificarea acordului ce se referă la controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

Premierul Pavel Filip, care se află într-o vizită oficială în Ucraina, a declarat că acest pas este unul important pentru țara noastră mai ales că va permite Republicii Moldova să controleze pe deplin frontiera de stat moldo-ucraineană, inclusiv pe segmentul transnistrean.

Controlul în comun la frontieră a fost inițiat în data de 17 iulie 2017, în punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk. În februarie 2018, guvernul de la Kiev a aprobat acordul privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

Legea cu privire la ratificarea acordului privind controlul în comun în punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost ratificată de Rada Supremă a Ucrainei în data de 1 martie.

109
Tagurile:
deplin, frontiera, persoane, Control, acord, mărfuri, control, Ucraina
Tematic
Două posturi vamale la hotarul cu Ucraina au fost închise
Ucraina își pune în pericol proprii cetățeni prin construcția celor șase hidrocentrale
Noi reguli de intrare în Ucraina: Ce putem transporta în ţara vecină


Загрузка...