medic

Ofițerii CNA s-au luat, din nou, de capul medicilor - Iată ce au făcut la un spital

1184
(reînnoit 10:21 13.04.2018)
Un medic din raionul Criuleni a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce mai mulți pacienți s-au plâns că el este corupt.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Un șef de secție de la spitalul raional Criuleni a fost reținut de ofițerii și procurorii Anticorupție pentru corupere pasivă. Bărbatul a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce mai mulți pacienți s-au plâns că medicul și-ar însuși banii pentru serviciile medicale prestate, decontate de la fondul asigurărilor de sănătate.

Pe parcursul documentării cazului, oamenii legii au stabilit că medicul ar fi pretins și primit bani ce nu i se cuvin pentru a acorda sau grăbi acordarea serviciilor medicale pacienților neasigurați. În alte cazuri, acestea pretindea bani chiar dacă pacineții dispuneau de poliță de asigurare.

Potrivit declarațiilor pacienților, banii erau încasați personal sau prin intermediari, iar mijloacele bănești nu erau contabilizate. În vederea acumulării materialului probator, ofițerii și procurorii Anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al bănuitului din Criuleni.

Medicul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

1184
Tagurile:
medicină, medici, CNA, coruptie, Chișinau
Tematic
Exclusiv. Câte persoane aspiră la funcțiile de conducere a CNA
CNA, din nou pus pe treabă: Iată ce pești i-au picat în plasă
CNA a operat noi rețineri în dosarul mafiei imobiliarelor. Iată cine au fost săltați


Загрузка...