Procuratura Generală

Ultima oră. Procuratura vine cu informații despre moldovenii luați ostatici de talibani

1171
(reînnoit 13:47 12.04.2018)
Precizare de ultimă oră a Procuraturii Generale cu privire la moldovenii ținuți ostatici în Afganistan.

CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik.  Procuratura Generală a Republicii Moldova a remis agenției de știri și radio Sputnik-Moldova un comunicat de presă în care face mai multe precizări cu privire la cetățenii moldoveni luați ostatici, acum doi ani, în, Afganistan.

Potrivit Procuraturii, autorităţile Republicii Moldova întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei celor doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan.

”Cazul este unul cu particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie, dar mai ales, mult profesionalism şi responsabilitate”, precizează instituția.

Unele informaţii difuzate zilele acestea în spațiul public de anumite persoane sunt calificate de procurori ca ”total iresponsabile și care riscă sa pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită acţiunile aflate în desfăşurare”.

Procuratura face apel către instituțiile mass-media să manifeste maximă prudenţă şi reţinere în mediatizarea informaţiilor vehiculate în spaţiul public de persoane neautorizate.

”Este un caz care vizează vieţile unor concetăţeni şi orice fel de abordare populistă sau politică ar putea produce daune majore operaţiunilor aflate în desfăşurare. Atragem, de asemenea, atenţia persoanelor care vehiculează informaţii de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor, asupra consecinţelor legale pe care le pot purta în cazul în care, prin acţiunile lor, vor genera o turnură negativă în acest caz”, precizează procurorii.

Un elicopter care aparținea companiei moldovenești „Valan International Cargo Charter” a fost doborât, în data de 24 noiembrie 2015, de militanții statului islamic în Afganistan. La bordul aparatului de zbor erau 21 de persoane, dintre care trei membri ai echipajului, cetățeni moldoveni și 18 militari afganezi.

De un an, doi moldoveni sunt ostaticii talibanilor în Afganistan. Detalii noi>>>

Unul dintre piloții moldoveni a fost ucis de talibani, iar alți doi sunt ținuți ostatici până în prezent.

Autorităţile moldoveneşti anunță că vor manifesta maximă preocupare pentru rezolvarea, în cele mai bune condiţii, a cazului cetăţenilor moldoveni deţinuţi în calitate de ostatici în Afganistan, punând pe prim plan grija ca vieţile lor să nu fie puse în pericol.

1171
Tagurile:
elicopter doborat, piloti moldoveni, procuratura generală, Afganistan, ostatici, moldoveni
Tematic
Moldova aşteaptă un raport oficial despre elicopterul doborât în Afganistan
Oficialitățile din Moldova încă nu au informații suplimentare din Afganistan
Confirmat: un cetăţean moldovean mort în Afganistan
Autenticitatea înregistrării video din Afganistan, sub semnul întrebării


Загрузка...