Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

Transportul public din Moldova va fi supus unui șoc fără precedent

451
(reînnoit 19:28 10.04.2018)
Autoritățile din Moldova pregătesc un amplu program care va reforma din talpă sistemul transportului public de stat.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. În scopul protecției mediului, reducerii emisiilor poluante ale aerului, inclusiv a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), un grup de experți străini au elaborat un program de investiții ce prevede modernizarea transportului public din Republica Moldova. Costurile și sumarul programului, au fost prezentate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM). 

Potrivit experților, în vederea implementării prevederilor programului sunt necesari circa 739 de milioane de dolari pentru a achiziționa 62 de troleibuze și 15 microbuze noi.

“Programul de investiții în Transportul Public Ecologic din Republica Moldova propune achiziționarea de noi autobuze, troleibuze și microbuze, inclusiv investiții în liniile de troleibuz, modernizarea stațiilor de autobuze și controlul inteligent al traficului. Pentru realizarea Programului vor fi utilizați banii publici, dar și investiții străine”, a declarat șeful de direcție din cadrul ministerului, Victor Gălușcă.

Programul este conceput pentru a fi implementat în două faze. Prima fază va sprijini investițiile pilot în orașele Chișinău și Bălți, iar în cea de-a doua etapă programul va fi extins toate orașele din țară.  

Principalul obiectiv al acestui program se referă la ecologizarea sectorului transportului public și la încurajarea reducerii mobilității emisiilor de carbon prin trecerea la transportul modern, care funcționează pe bază de combustibili nepoluanți.

451
Tagurile:
șoc, public, Moldova, transport, Chișinău
Tematic
Direcțiile de transport public din Chișinău rămân fără de șefi
Cât de mult au crescut prețurile la mâncare, căldură și transport anul trecut
Transport public confortabil și drumuri bune, un vis neîmplinit al moldovenilor


Загрузка...