Hoț, foto simbol

O grupare criminală făcea prăpăd în nordul țării: Acționa ca în filmele americane

355
(reînnoit 15:36 06.04.2018)
Cinci bărbați au fost reţinuţi pentru furturi din locuinţe, iar prejudiciul se estimează la aproximativ un milion de lei.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Inspirați din filmele americane, un grup de hoți, purtând măști „Vendetta" pe față, a jefuit mai multe locuințele din Edineț și Ocnița.

Forțele de ordine au stabilit că fiecare dintre infractori avea rolul său bine determinat. Capul grupării urmărea victima din momentul în care aceasta pleca de acasă și până la încheierea operațiunii, iar ceilalți membri sustrăgeau între timp din locuință obiecte din aur și bani.

Suspecții pătrundeau în gospodăriile oamenilor prin forțarea geamurilor şi uşilor, în timp ce stăpânii nu erau acasă. După comiterea infracţiunilor, bunurile de preţ erau împărțite între hoți.

În urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase, dar şi obiecte folosite la comiterea infracţiunilor — două staţii radio prin intermediul cărora suspecţii comunicau între ei în timpul comiterii infracţiunii, două măşti de tip „anonymous", două pistoale cu gaz şi o armă de vânătoare, cartuşe, telefoane mobile.

A revenit racketul în raionul Telenești: Bandiții pradă casă după casăl>>>

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani, riscă privațiune de libertate de la șapte până la 12 ani.

355
Tagurile:
gospodarii, inculpati, grup, locuinte, masca, suspecti, barbati, hoti, Anonymous, spargeri, filme, prejudiciu, jaf, politia, Procuratura, Ocnita, Edinet, Republica Moldova
Tematic
Incredibil: Ce "afacere" a pus pe picioare o grupare criminală din Moldova
O grupare din Moldova ”droga” UE și SUA


Загрузка...