Gratii

În pușcărie, mai dihai decât la sanatoriu: Iată ce se întâmplă la Lipcani

238
(reînnoit 20:31 03.04.2018)
În penitenciarul nr. 2 din Lipcani au fost găsite mai multe obiecte interzise. Procuratura raionului Briceni a inițiat o cauză penală pe acest caz.

Chișinău, 4 apr — Sputnik. Unii condamnați din țara noastră își ispășesc pedeapsa în penitenciar în condiții speciale. Potrivit Procuraturii Generale, sute de obiecte interzise, alcool şi substanţe narcotice au fost găsite în urma unor percheziţii în celulele deţinuţilor din penitenciarul nr. 2 din Lipcani. Verificările s-au desfășurat în data de 14 martie. În acest caz procuratura raionului Briceni a inițiat o cauză penală. 

În celule, dar și asupra deținuților, oamenii legii au găsit 34 de telefoane mobile, 10 cartele SIM, 15 acumulatoare şi 41 de încărcătoare pentru telefoane mobile. La fel, aceștia au mai ridicat 47 de litri de băuturi alcoolice, 16 seturi de cărţi de joc, 100 de lei, căşti pentru telefoane mobile, fişe pentru poker, 50 de litri de materie primă pentru prepararea băuturii alcoolice și șapte pachete cu substanțe narcotice.

Aceste obiecte au ajuns în pușcărie după ce apropiați de-ai deținuților le-au camuflat în pachete cu mâncare. Procurorii bănuiesc că în această schemă sunt implicați și angajaţi ai penitenciarului.

Procurorii urmează să stabilească toate circumstanțele în care obiectele interzise au ajuns în celulele deținuților. Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede amendă de peste 42 de mii de lei sau închisoare de până la trei ani.

238
Tagurile:
lipcani, obiecte interzise, puscărie, Lipcani
Tematic
În Moldova dacă nu ai poliță medicală poți face și pușcărie
Persoanele care vor lovi medicii vor sta la pușcărie. Ce au decis deputații
În pușcărie se va ajunge mai greu. Sancțiunile penale ar putea fi revizuite


Загрузка...