Biserică, foto de arhivă

Ce au căutat pompierii în biserică: Decizia reprezentanților IGSU

40
(reînnoit 18:00 03.04.2018)
Reprezentanții bisericilor din țară au fost instruiți de pompieri cum să acționeze în caz de incendiu

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Pompierii au evaluat riscul de izbucnire a incendiilor în mai multe biserici din țară. Acțiunile angajaților Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vin în contextul prevenirii situațiilor excepționale în ajunul sărbătorilor pascale. Pompierii au instruit reprezentanții bisericilor cum să acționeze în caz de apariție a flăcărilor în lăcașul sfânt. Mai mult, ei au verificat căile de acces și de evacuare din biserici, iar mijloacele de intervenție în caz de incendiu au fost testate. 

Responsabilii din lăcașele de cult au obligația să monitorizeze situația în timpul slujbelor, astfel încât focul de la lumânări să nu se extinsă la obiectele din încăpere. La fel, administratorii bisericilor sunt responsabili și de menținerea ieșirilor libere pentru ca oamenii să poată părăsi lăcașul. Pompierii au atenționat reprezentanții bisericilor să aibă sistemele de semnalizare a incendiilor funcționale.

Potrivit IGSU, în Republica Moldova vor fi verificate 1700 de lăcașe de cult, dintre acestea 170 sunt în municipiul Chișinău. În Noaptea Învierii, în preajma Catedralei Mitropolitane Nașterea Domnului din Capitală, protecția împotriva incendiilor va fi asigurată de un echipaj de pompieri.

40
Tagurile:
sisteme antiincendiu, incedii, biserică, pompieri, chișinău
Tematic
(VIDEO) Preot: Ce se întâmplă cu femeile care intră îmbrăcate în pantaloni în biserică
Tehnologiile moderne au ajuns și în Biserică
Moldovenii cred în Biserică, și nu în partidele politice


Загрузка...