Iurie Dondiuc

EXCLUSIV: Dondiuc aduce acuzații grave Silviei Radu

887
Iurie Dondiuc a venit cu o primă reacție după demiterea sa din funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 din Capitală.
EXCLUSIV: Dondiuc aduce acuzații grave Silviei Radu

Chișinău, 30 mart — Sputnik, Doina Chiorescu. Iurie Dondiuc consideră ilegală și neîntemeiată decizia primarului general interimar al Capitalei, Silvia Radu, de a-l demite din funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1. Acesta a declarat pentru Sputnik Moldova că se află în concediu și a aflat despre această decizie din presă. Dondiuc crede că este o prezență incomodă în sistemul medical pentru Silvia Radu și acesta ar fi adevăratul motiv pentru care a fost eliberat din funcție. 

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a scris pe o rețea de socializare că l-a demis pe Iurie Dondiuc din funcția de director pentru proasta administrare a instituţiei medicale. Acesta a negat aceste acuzații și a declarat că nu există dovezi în acest sens.

"Spitalul, ca niciodată în ultimii doi ani, are indicatori foarte buni. Are foarte mari realizări la capitolul prestării serviciilor medicale, indicatori de calitate. Toate lucrurile acestea se văd", a declarat Iurie Dondiuc pentru Sputnik Moldova.

Mai mult, medicul afirmă că timp de doi ani, cât a fost în funcția de director, nu a avut încălcări disciplinare, dar recunoaște că au fost persoane care au manifestat antipatii față de el.

"Da, au fost unele postări ale unor persoane, spre regret, nu cele mai responsabile. Care au activat și activează în cadrul spitalului, care au multe încălcări, care nu le place directorul", a declarat Iurie Dondiuc pentru Sputnik Moldova.

Dondiuc este decis să acționeze în judecată primarul general interimar Silvia Radu pentru decizia luată abuziv.

"O să contest în instanța de judecată. Eu cred în justiția noastră. Desigur că nu pot fi de acord, nu de aceea că este foarte dulce această funcție, dar de aceea să am muncit și am nume", a spus Iurie Dondiuc.

În discuția cu reporterul Sputnik Moldova, Iurie Dondiuc a adus critici dure primarului general interimar al Capitalei, Silvia Radu. 

"Am constatat că o parte din teritoriu este dat în arendă cu dreptul de a fi privatizat. Când teritoriul trebuie să se dezvolte. Am avut multe presiuni de la multe persoane care aveau cu totul alte planuri. M-am opus. Aici este probabil vorba și de niște interese foarte mari. Am devenit probabil un director incomod pentru că țin la proprietatea publică, nu la interesele private", a declarat Iurie Dondiuc pentru Sputnik Moldova.

Amintim că primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, l-a eliberat din funcție pe directorul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, Iurie Dondiuc, pentru proasta administrare a instituţiei medicale. Anunțul a fost făcut public pe pagina de internet a Primăriei Chișinău.

Discuția completă cu Iurie Dondiuc o puteți audia din acest fișier audio.

887
Tagurile:
după demitere, primele declaratii, dondiuc, exclusiv, chișinău
Tematic
Se întâmplă în Moldova: Un medic a fost bătut cu cruzime chiar în spital
Ce este hepatita A, virusul ce recent a băgat în spital 12 copii din Leova
Focar de hepatită într-un sat din Leova. Zeci de copii sunt internați la spital

Russian Woman va reprezenta Rusia la Eurovision 2021

88
(reînnoit 22:08 08.03.2021)
Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovizion ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Cântăreața Manizha Sangin (Manizha) va reprezenta Federația Rusă la Concursul Eurovision din acest an.

Cântăreața ruso-tadjică Manizha Sangin a câștigat în rezultatul votului publicului, în cadrul concursului desfășurat de care "Первый канал" (Primul Canal). La eurovizion ea va interpreta piesa "Russian Woman" (Femeia rusoaică).

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de MANIZHA (@manizha)

Printre concurenții din acest la concursul național din Federația rusă au mai fost duetul feminin "2Маши" (2Mașe), fondatorul și vocalistul grupului Therr Maitz, Anton Belyaev, și cântărețul DIY Manizha.

Grupul din Sankt Petersburg Little Big a fost invitatul special al spectacolului. Anul trecut, echipa trebuia să reprezinte țara cu compoziția UNO, care a devenit o adevărată senzație în Europa. Cu toate acestea, evenimentul a fost anulat din cauza noii pandemii de coronavirus. Fanii grupului au crezut până la urmă că artiștii vor participa la competiție, dar ei doar au transmis ștafeta lui Manizhe.

Mai multe detalii aflați pe site-ul ru.sputnik.md.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88


Загрузка...

Ziua Mamei 2021: cele mai frumoase mesaje și urări

19
(reînnoit 20:08 08.03.2021)
Românii transmit, în fiecare an, cu prilejul zilei de 8 martie, cele mai frumoase și alese gânduri către iubitele, mamele, prietenele sau colegele lor. Iată câteva sugestii de mesaje care vor merge ”la țintă”.

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. În fiecare an, în ziua de 8 martie, se sărbătorește Ziua Mamei, prilej de urări și gânduri bune nu doar pentru femeile deosebite care ne-au dat viață și ne-au crescut, ci și pentru prietenele, colegele și iubitele din viața fiecăruia.

De 8 martie, bărbații și femeile trimit mesaje cu urări frumoase persoanelor de sex feminin din viața lor, dar, în special, mamelor.

Sputnik vine în ajutorul dumneavoastră și vă prezintă câteva mesaje frumoase care vor ajunge fix la inima celei mai importante persoane din viața fiecăruia dintre noi: mama.

”Îţi multumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!”

”Unei singure fiinţe din viaţa mea îi datorez tot ceea ce eu am şi ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naştere, m-a crescut şi m-a învăţat să iubesc. Nu exista cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mamă! La mulţi ani””

”Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ţi-o port. La mulţi ani, mamă!”

”Poate că pentru lume tu eşti numai o persoană, dar pentru anumite persoane tu eşti întreaga lume! La mulţi ani!”, scrie ziarulunirea.ro.

”În această zi specială, mă rog la Dumnezeu să te țină sănătoasă și puternică, fericită și liniștită și tot ce este mai bun să îți ofere ție, pentru că le meriți din plin. Măcar atât să pot face în semn de mulțumire pentru felul în care m-ai crescut, pentru că orice aș face simt că nu este suficient. La Mulți Ani, draga mea mamă!”, notează kudika.ro.

”La mulți ani, mamă! Ești cea mai specială și mai importantă femeie din viața mea, acum și pentru totdeauna. Te iubesc mult!”

”Mamă, azi este ziua ta specială și tot ceea ce vreau să îți spun este că te iubesc indiferent de ce a fost între noi de-a lungul timpului. La mulți ani!”

”Scumpa mea mamă, vreau să îți mulțumesc că ai fost alături de mine atunci când am avut nevoie și mi-ai dat curaj! La mulți ani, mamă!”

”Mamă, tu ești darul special pe care mi l-a făcut Dumnezeu. La mulți ani!”, notează totuldespremame.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Felicitări, Urări, Mesaje, 8 Martie


Загрузка...